Τουρκία: Ο πληθωρισμός στο 36%, ο Ερντογάν αύξησε 47% τον φόρο σε καπνό και αλκοόλ

Δεν έχει εκδοθεί ακόμη δήλωση σχετικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε άλλα αγαθά.

Στο 36% ο πληθωρισμός στην Τουρκία, καταγράφοντας ένα άλμα, στις επίσημες ανακοινώσεις, από το προηγούμενο ανακοινωθέν που έκανε λόγο για 21%, επιβεβαιώνοντας όσους δήλωναν ότι ο πληθωρισμός της χώρας είναι πολύ πάνω από αυτά που δηλώνει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του, τώρα, ο Τούρκος Πρόεδρος, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ÖTV) σε αλκοόλ, τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού κατά 47%, σύμφωνα και με όσα μετέδωσαν

τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εταιρείες θα αποφασίσουν πόσο από αυτή την αύξηση θα αντανακλάται στους καταναλωτές. Δεν έχει εκδοθεί ακόμη δήλωση σχετικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε άλλα αγαθά.

Στις 3 Ιανουαρίου, το κρατικό Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TÜİK) ανέφερε ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού 36,1% τον Δεκέμβριο, το υψηλότερο των τελευταίων δύο δεκαετιών, ενώ η ανεξάρτητη ομάδα πληθωρισμού ENAG ανέφερε το ποσοστό στο 82,8%.

Λίγες μέρες νωρίτερα, η τουρκική λίρα έκλεινε το 2021 στο χειρότερο σημείο της από τότε που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε το τιμόνι της χώρας.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα