ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκε η διάσπαση της εταιρίας - Απόσχιση του κλάδου διύλισης και πετρελαιοειδών

Η ΕΛΠΕ -που μετονομάζεται σε « «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ»- κατέστη μοναδική μέτοχος της νέας εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε.».

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ, η διάσπαση της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), με απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών και πετροχημικών με σύσταση νέας ανώνυμης εταιρείας .

Η έγκριση της διάσπασης επιφέρει τα ακόλουθα αποτελέσματα:

α) Συστάθηκε νέα ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΥΛΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΩΝ», με αριθμό ΓΕΜΗ 162093601000 και διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε.» και εγκρίθηκε το καταστατικό της.

β) Η ΕΛΠΕ κατέστη μοναδική μέτοχος της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε.», λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών της, ήτοι 130.100.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €10 εκάστη.

γ) Τροποποιήθηκαν τα άρθρα 1 (επωνυμία), 4 (σκοπός) και η παράγραφος 4 του άρθρου 19 (Διοικητικό Συμβούλιο) του καταστατικού της ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την από 10.12.2021 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της. Η νέα επωνυμία της ΕΛΠΕ είναι «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και ο διακριτικός της τίτλος: «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».

Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της διάσπασης, οι μετοχές της ΕΛΠΕ θα παραμείνουν εισηγμένες στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα