Το SingularityU Summit 2020 έρχεται Interactive & Disruptive

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2020 με θέμα UNLEARN και με ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο, διαδραστικό και disruptive mixed reality format διεξαγωγής συνεδρίων

Το SingularityU Greece Summit 2020 επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά φέτος στην Ελλάδα στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2020 με θέμα UNLEARN και με ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο, διαδραστικό και disruptive mixed reality format διεξαγωγής συνεδρίων, για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Διακεκριμένοι ομιλητές, ειδικοί στο τεχνολογικό disruption και παγκοσμίου βεληνεκούς επιστήμονες

από το SingularityU Global, όπως μεταξύ άλλων, οι David Roberts, Ramez Naam, Αmin Toufani και Dr. Tiffany Vora, θα μυήσουν το κοινό στον κόσμο των εκθετικών τεχνολογιών και θα αποκαλύψουν στρατηγικές για την προσαρμογή στις προκλήσεις του μέλλοντος, πως θα προχωρήσουμε σε “total reset” και θα ξεχάσουμε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, ξαναμαθαίνοντας από την αρχή.

H διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου του SingularityU Greece Summit 2020 που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αποτέλεσε μια πρόγευση των πρακτικών που πρέπει να ακολουθήσουμε στην εποχή της πανδημίας. Εκπρόσωποι σημαντικών οργανισμών, όπως το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος», η Vodafone Ελλάδας, η Alpha Bank και η EY, βρέθηκαν στο πάνελ της Συνέντευξης Τύπου και εξήγησαν πως πρέπει να «ξεμάθουμε» και να ξαναμάθουμε τις συντεταγμένες που ορίζουν οι ριζικές αλλαγές στα πλάνα της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης μας, αλλά και στο πλαίσιο της κοινωνίας, της εργασίας και της καθημερινότητάς μας.

Η Nίκη Συροπούλου, Country Director του SingularityU Greece Summit και συντονίστρια αυτής της Συνέντευξης Τύπου, τόνισε: «Το SingularityU Greece Summit έρχεται στην Ελλάδα για τρίτη συνεχή χρονιά με θέμα “UNLEARN”. Είναι η εποχή που μαθαίνουμε τη νέα κανονικότητα. Η λογική του SingularityU είναι να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο, να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό οικοσύστημα που συνδέει την τεχνολογία με τις επιχειρήσεις, να δώσουμε την ευκαιρία σε σχολεία και πανεπιστήμια να εκτεθούν στις εκθετικές τεχνολογίες. Το disruption έχει να κάνει με την εκθετικότητα, πως από το “Unlearn” θα πάμε στο “Relearn”. Το φετινό SingularityU Greece Summit θα βάλει στο επίκεντρο της συνεργασίας ομιλητές και θεατές, με την ασφάλεια που απαιτεί η εποχή μας και τη ψηφιακή διάδραση που είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή όλων σε αυτή τη νέα εποχή».

Ο Γεώργιος Νούνεσης, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος» δήλωσε: «Η πανδημία μετασχηματίζει ψηφιακά την καθημερινότητά μας με εκθετικούς ρυθμούς: εργασία, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, ανθρώπινες συναλλαγές και σχέσεις έχουν υποστεί ανατροπές με ταχύτητες που δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Η Ελλάδα ετοιμάζεται αυτούς τους ιδιαίτερους καιρούς να κάνει το δικό της μεγάλο άλμα προς την καινοτομία. Χρειάζεται ανοιχτόμυαλη πολιτική για τη μεταφορά τεχνολογίας από τα δημόσια ερευνητικά ιδρύματα στην κοινωνία και την οικονομία. Η τεχνολογία 5G έχει ήδη δρομολογηθεί, η εθνική στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη πρέπει άμεσα να επικυρωθεί, το ίδιο και οι εθνικές δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενέργεια τις κβαντικές τεχνολογίες. Η στενή και παραγωγική συνεργασία του Δημόκριτου με το SingularityUGreece συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά με ακριβώς αυτό το στόχο, το αγκάλιασμα των εκθετικών τεχνολογικών εξελίξεων και την αξιοποίησή τους».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης αναφερόμενος στα δίκτυα 5G: «Τα δίκτυα άλλαξαν τις ζωές μας σε κάθε πεδίο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής κι έδωσαν νέες δυνατότητες σε όλους, ενώ η εμπειρία της πανδημίας επιβεβαίωσε με δραματικό τρόπο τη σημασία τους. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση δικτύων 5G στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στη δημιουργία αξίας και νέων ευκαιριών για τη χώρα. To 5G θα έρθει να στηρίξει τις εκθετικές τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Mας ενδιαφέρει να είμαστε μαζί σε forum, όπως το SingularityU Greece, που επιτρέπουν την πρόσβαση στην ενημέρωση για εξελίξεις που μας εμπνέουν όλους».

Ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Γενικός Διευθυντής – CFO της Alpha Bank, υπογράμμισε ότι: «Για εμάς στην Alpha Bank, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όλος ο πλανήτης, συνιστούν και ευκαιρία. Ευκαιρία για την ανάπτυξη μίας νέας κουλτούρας που θα έχει στον πυρήνα της τις έννοιες της καινοτομίας, της συνεχούς εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες και, βέβαια, της προσέλκυσης του ελληνικού ταλέντου που σήμερα πρωταγωνιστεί στο εξωτερικό και μπορεί να επιστρέψει και να συνδράμει την εθνική προσπάθεια. Στην Alpha Bank διαγνώσαμε έγκαιρα την πρόκληση και παρακολουθούμε συστηματικά τις εξελίξεις, αναζητώντας απαντήσεις και καλές πρακτικές. Γι’ αυτό, άλλωστε, η Τράπεζά μας παραμένει σταθερός υποστηρικτής του Singularity, γιατί είναι ένα forum που πρεσβεύει τις αξίες της καινοτομίας, της αλλαγής και της προόδου, αξίες σύμφυτες με τον οργανισμό της Alpha Bank».

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Εταίρος της EY Ελλάδος και Επικεφαλής Κλάδου Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών EY Κεντρικής, Ανατολικής, Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (CESA), δήλωσε: «Η EY και το SingularityU μοιράζονται συναφή εταιρικά οράματα, τα οποία αποτελούν και τη βάση της χορηγικής συνεργασίας τους». Εκτίμησε, παράλληλα, ότι η συνεργασία τους, συνδυάζοντας το όραμα, την καινοτομία και την εμπειρία πρακτικής εφαρμογής σειράς νεών τεχνολογιών, μπορεί να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία για τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και το κράτος, που βρίσκεται σε μια φάση ψηφιακού μετασχηματισμού. «Η εκθετική άνοδος της τεχνολογίας, ανοίγει σήμερα ένα μοναδικό παράθυρο νέων ευκαιριών που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και ένα μεγάλο παράθυρο κινδύνων, τους οποίους πρέπει να διαχειριστούν ενεργητικά».

Το SingularityU Greece Summit πλησιάζει. Κλείστε τώρα θέση στο: https://su.gr.

Το SingularityU Greece Summit 2020 υποστηρίζεται από τους:

Platinum Sponsors: Vodafone, Alpha Bank, EY, Raycap

Premium Sponsor: Κωτσόβολος

Keywords
Τυχαία Θέματα