Τι απαντάει η Cisco για τη σύμβαση με το υπουργείο Παιδείας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δημοσιοποίηση της σύμβασης της Cisco με το υπουργείο Παιδείας, η οποία αφορά την πλατφόρμα Webex για την τηλεκπαίδευση στα ελληνικά σχολεία εν μέσω της πανδημίας.

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ

περί παραβίασης των προσωπικών μετα-δεδομένων μαθητών, δασκάλων και καθηγητών, η τεχνολογική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία -μεταξύ άλλων- δεσμεύεται για τον σεβασμό του απορρήτου, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων της Ε.Ε.

«Δεν χρησιμοποιούμε για εμπορικούς σκοπούς και δεν μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας σε τρίτα μέρη και δεν διεξάγουμε δραστηριότητες δημιουργίας προφίλ με τα δεδομένα αυτά» ανέφερε, σε δήλωση της, η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Cisco για ΕλλάδαΚύπρος – Μάλτα.

Και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε υποστήριξη ή τεχνικά δεδομένα που συλλέγονται, όπως περιγράφεται στη βασική συμφωνία προστασίας δεδομένων, διαγράφονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή υπηρεσιών στους χρήστες μας. Οποιεσδήποτε πληροφορίες από έναν χρήστη που συμμετέχει στην υπηρεσία Webex χρησιμοποιούνται, συλλέγονται και αποθηκεύονται, σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ και τα Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας».

Ξεκαθάρισε δε, ότι «ασφαλώς δεν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προφίλ ή την κοινή χρήση των δεδομένων των χρηστών με οποιονδήποτε τρίτο μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Cisco, Παιδείας,Cisco, paideias