Στο 2,1% ο πληθωρισμός στη Βρετανία το Μάιο

Ξεπέρασε το στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε άνοδο πάνω από τον στόχο που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα Bank of England, για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια, καθώς το κόστος των καυσίμων, των ειδών ένδυσης και του φαγητού αυξήθηκε σημαντικά μετά από το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και των μέτρων που είχαν παρθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο

Βασίλειο σημείωσε άνοδο 2,1% το Μάιο, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020 και 1,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021.

Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή για τον δείκτη τιμών καταναλωτή από τον Ιούλιο του 2019 και υψηλότερη από το 1,8% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Ο στόχος που η Τράπεζα της Αγγλίας έχει θέσει είναι 2%.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία σημειώνει ότι οι μεταφορές συνέβαλαν στη μεγαλύτερη ανοδική συμβολή στον πληθωρισμό κατά το τελευταίο έτος, με την άνοδο των τιμών της βενζίνης να χτυπά τους αυτοκινητιστές στις αντλίες.

Η άνοδος των τιμών για ρούχα, είδη ψυχαγωγίας όπως παιχνίδια και μέσα εγγραφής, καθώς και για γεύματα και ποτά που καταναλώθηκαν αύξησαν επίσης το κόστος ζωής, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2020 όταν το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν σε lockdown.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα