Σε υψηλό 13 ετών η τιμή του αλουμινίου

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης έφθασε μέχρι τα 3.282 δολάρια ο τόνος. 

Οι τιμές των βασικών μετάλλων καταγράφουν άνοδος την Πέμπτη στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων με την τιμή του αλουμινίου προσεγγίζει νέα μέγιστη τιμή 13 και πλέον ετών χρόνια στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του μετάλου και στη Σαγκάη καθώς το κλείσιμο ορισμένων μεταλλουργείων πυροδότησε ανησυχίες για τη μείωση των αποθεμάτων.

Η εξέλιξη αυτή είναι ρυνοϊκή για την ελληνική εταιρεία

Μυτιληναίος, τη μεγαλύτερη εταιρείας παραγωγής αλουμινίου στη χώρα.

Η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης τριμήνου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου σημείωσε άνοδο 0,3% στα 3.276,50 δολάρια ο τόνος, αφού άγγιξε τα 3.282 δολάρια κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία, το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2008.

Ο χαλκός στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης σκαρφάλωσε 4% στα 73.030 γιουάν ανά τόνο, αφού νωρίτερα είχε φτάσει τα 73.040 γιουάν, επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τις 21 Οκτωβρίου.

Ο χαλκός στο LME αυξήθηκε 0,8% στα 10.140 δολάρια ο τόνος.

Η παραγωγή αλουμινίου στην κινεζική πόλη Baise, η οποία τεθεί σε lockdown μετά τα πρόσφατα κρούσματα COVID-19 παραμένει σταθερή, αλλά οι περιορισμοί στη μεταφορά παρεμπόδισαν την διακίνηση πρώτων υλών. Επίσης η παύση λειτουργίας μεταλλουργείου στην Κίνα, τον κορυφαίο παραγωγό του μετάλλου λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους έχουν μειώσει την παραγωγή αλουμινίου.

Τα αποθέματα αλουμινίου σε αποθήκες εγγεγραμμένες στο LME έχουν πέσει στους 761.950 τόνους, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2007 και από σχεδόν 2 εκατομμύρια τόνους τον περασμένο Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα