Πελώνη: «Κλείδωσε» η ρύθμιση για τα κορονο-χρέη - Τι είπε για απολύσεις και εμβολιασμό

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν συνδέεται με απολύσεις», διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Έγκριση από τους Θεσμούς έλαβε η κυβέρνηση αναφορικά με την πρόταση για τη ρύθμιση των κορονο-χρεών σε 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή σε 72 χαμηλότοκες.

Συγκεκριμένα, κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε γνωστό, πριν από λίγο, πως έγινε δεκτή από τους θεσμούς η πρόταση του οικονομικού επιτελείου «για γενναίο σχήμα ρύθμισης για τους κορωνό-πληκτους, το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς από τον κ. Σταϊκούρα».

Με το εν λόγω

σχέδιο δίνεται η δυνατότητα για ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης σε 36 δόσεις (τρία χρόνια) χωρίς την καταβολή τόκων ή σε έξι χρόνια (72 δόσεις) με χαμηλότοκο επιτόκιο έχουν όλοι οι πληγέντες της πανδημίας.

Επιχειρήσεις με βάση τον Κωδικό Αριθμό δραστηριότητας, ιδιοκτήτες ακινήτων, εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας και οι άνεργοι που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ την περίοδο της υγειονομικής κρίσης έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στη νέα ειδική ρύθμιση που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η ρύθμιση θα καλύπτει όλα τα φορολογικά και ασφαλιστικά χρέη που έχουν δημιουργηθεί από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία μέχρι και σήμερα. Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν συνδέεται με απολύσεις Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδεθεί σε καμία περίπτωση με απολύσεις, διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν τίθεται θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είπε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν θα συνδέεται σε καμία περίπτωση με απολύσεις. Αυτό που θα ισχύει για όποιον αρνηθεί να εμβολιαστεί είναι η αποχή απο την εργασία άνευ αποδοχών», ανέφερε η κα. Πελώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα