Πανελλήνιες: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη μείωση της ύλης στα μαθήματα

Aρχισε απο σήμερα (8/1) η τηλεκπαίδευση για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου,αλλά άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσει η δια ζώσης διδασκαλία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό δεν είναι ενθαρρυντικά.

Ετσι για την ώρα το υπουργείο Παιδείας αναγκαστικά θα δώσει όλο το βάρος στους μαθητές της Γ΄λυκείου αρχικά μειώνοντας την εξεταστέα ύλη (σήμερα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις) και στη συνέχεια δίνοντας

προτεραιότητα στην επιστροφή των μαθητών της Γ΄λυκείου στα σχολεία,καθώς τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν μπροστά τους τις πανελλαδικές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το άνοιγμα όλων των σχολείων της δευτεροβάθμιας (γυμνασίων και λυκείων) αυτή τη στιγμή αποτελεί τον "πονοκέφαλο" των κρατικών υπηρεσιών. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εκτιμήσουν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Οπως τόνισε ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος,επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, "περί τα μέσα του μήνα (15 – 20) Ιανουαρίου, που θα μπορούμε να δούμε τα δεδομένα θα αποφασίσουμε και για τις υπόλοιπες βαθμίδες του σχολείου.Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου, είναι μέσα στα σενάρια.

Οσοι δεν ανήκουν στη λίστα των σοβαρών νοσημάτων πρέπει να πάνε στο σχολείο, στη δουλειά τους, πάντοτε με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης".

Keywords
Τυχαία Θέματα