ΟΠΑΠ, τράπεζες, Aegean πρωταγωνιστούν στην αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών - Νέα άνοδος στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν τάση διαφοροποίησης έναντι των αμερικανικών αγορών, οι οποίες συνέχισαν την πτώση την Τρίτη. 

Με σημαντικά κέρδη άνω του 1% ξεκίνησε η ημέρα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,1% λίγο μετά το άνοιγμα των αγορών με τις μετοχές των εταιρειών μεταφορών και αναψυχής να σημειώνουν άλμα 2,6%.

Το θετικό ξεκίνημα για την Ευρώπη έρχεται μετά από άνοδο και την προηγούμενη ημέρα Τρίτη, ανακτώντας ορισμένες απώλειες από το απότομο sell-off της Δευτέρας. Αντίθετα η Wall Street έκλεισε με πτώση και την Τρίτη.

Την Τετάρτη

οι επενδυτές επικεντρώνονται στην τελευταία ενημέρωση άσκησης νομισματικής πολιτικής από τη Fed όταν λήξει η διήμερη συνεδρίασή της. Η Fed είναι πιθανό να σηματοδοτήσει μια αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο και ότι έρχεται περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Ετσι, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα μάθουν το πότε η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια και κατά πόσο.

Οι αγορές της Ασίας έκλεισαν με μεικτά πρόσημα την Τετάρτη.

Κέρδη για Αθήνα

Στην Αθήνα, o Γενικός Δείκτης στο ξεκίνημα της ημέρας ακολούθησε τους ευρωπαϊκούς δείκτες. Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα ενισχύεται 1,23% στις 924,66 μονάδες με πρωταγωνιστές τις τράπεζες τον ΟΠΑΠ και την Aegean. Ο δείκτης των τραπεζών ενισχύεται 1,73%, η μετοχή του ΟΠΑΠ ξεκίνησε με άλμα +3,04% και η μετοχή της Aegean ανακάμπτει +2,31% μετά τη χθεσινή πτώση. Κέρδη πάνω από 1% έχουν και άλλες μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως ο Μυτιληναίος, η Μοτοροιλ, τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΟΤΕ.

Στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα που χθες υποχώρησε ανάκαμψη σημειώνει η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής +2% και λιγότερο της ΓΕΚ Τέρνα που κινείται με χαμηλό ρυθμό στο +0,64%

Με πτώση 2% ξεκίνησε η ημέρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά γρήγορα η πτώση περιορίστηκε σε κλιγότερο από 1% λόγω των γεγονότων στην Αττική Οσδό, ενώ για μία ακόμα ημέρα η μετοχή της ΔΕΗ δεν μπορεί να ακολουθήσει την άνοδο και ξεκίνησε με μικρή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα