ΗΠΑ: Στον Λευκό Οίκο οι επικεφαλής των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιριών

Θα συζητήσουν το ν/σ για δαπάνες 1,75 τρισ. δολαρίων και την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Λευκός Οίκος προγραμματίζει να υποδεχτεί τους εκτελεστικούς διευθυντές των μεγαλύτερων αμερικανικών εταιριών, συμπεριλαμβανομένων και εταιριών από τους τομείς της παραγωγής οχημάτων και της τεχνολογίας, για να συζητήσουν το νομοσχέδιο με δαπάνες 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων (Build Back Better –ΒΒΒ).

Η εκτελεστική διευθύντρια της GM Μέρι Μπάρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor

Τζιμ Φάρλεϊ, ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Salesforce Μαρκ Μπένιοφ, ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Etsy Τζος Σίλβερμαν, η εκτελεστική διευθύντρια της Siemens Corp Μπάρμπαρα Χάμπτον και ο εκτελεστικός διευθυντής της Corning Γουέντελ Γουίκς είναι μεταξύ εκτελεστικών διευθυντών των εταιριών που θα λάβουν μέρος στη συνάντηση.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο Μπάιντεν «θα συναντηθεί με εκτελεστικούς διευθυντές επιχειρήσεων που υποστηρίζουν την ψήφιση του νομοσχεδίου Build Back Better για να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους η ατζέντα του ΒΒΒ, μπορεί να κάνει την αμερικανική οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική, να αυξήσει την παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού, αλλά και τη συμμετοχή του στην παραγωγή, να μειώσει τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα, αλλά και να ενισχύσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων».

Ο Μπάιντεν έκανε μία προσπάθεια προώθησης του αναφερόμενου νομοσχεδίου στο Κογκρέσο τον Δεκέμβριο. Το ΒΒΒ προβλέπει τη διάθεση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την ενίσχυση της προώθησης των ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, προβλέπει δαπάνες για την προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, την χορήγηση αδειών μετ' αποδοχών για οικογενειακούς λόγους, αλλά και άλλες δαπάνες που ενισχύουν το δίχτυ κοινωνικής προστασίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε την ανακοίνωση της GM για μία νέα επένδυση 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Μίσιγκαν, που θα προσθέσει 4.000 θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών.

Η πρόταση του Μπάιντεν θα αυξήσει την υφιστάμενη μείωση φόρου των 7.500 δολαρίων για τα ηλεκτρικά οχήματα σε περισσότερα από 12.500 δολάρια για τα οχήματα που κατασκευάζονται από εργαζόμενους που είναι μέλη των αμερικανικών σωματείων των αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ προβλέπεται και απαλλαγή φόρου που θα ξεπερνάει τα 4.000 δολάρια για μεταχειρισμένα οχήματα.

Η απαλλαγή φόρου των 4.500 δολαρίων για τα οχήματα που κατασκευάζουν μέλη εργασιακών σωματείων στις ΗΠΑ βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, από ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota. Το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπει επίσης φοροαπαλλαγή σε ποσοστό 30% για τα εμπορικά ηλεκτρικά οχήματα.

Το ΒΒΒ θα διαθέσει επίσης 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη μετατροπή των αμερικανικών εργοστασιακών μονάδων σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών ή υβριδικών οχημάτων, ενώ θα αναζωογονήσει κίνητρα που μπορούν να έχουν οφέλη 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία από το 2031.

Οι κατασκευαστές οχημάτων στις ΗΠΑ μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τα κεφάλαια των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα διατεθούν μέσω του δανειοδοτικού προγράμματος του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για τα οχήματα εξελιγμένης ενεργειακής τεχνολογίας (Department of Energy Advanced Technology Vehicles Manufacturing Loan Program).

Ο Μπάιντεν επιθυμεί το 50% των καινούργιων αμερικανικών οχημάτων να είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα από το 2030.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα