Εκκενώθηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Την εκκένωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο λόγω «μέγιστης προσοχής», επειδή η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί «ανά πάσα στιγμή τώρα» αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στο ABC News η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, Kristina Kvien.

«Η απόφαση ελήφθη επειδή αυτή τη στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσία έχουν δημιουργήσει τέτοια στρατιωτική ισχύ

στα σύνορα που θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε δράση οποιαδήποτε μέρα τώρα», είπε και πρόσθεσε:

«Έχοντας αυτό κατά νου, νιώσαμε ότι λόγω μέγιστης προσοχής, έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι οι οικογένειες της πρεσβείας μας θα είναι ασφαλείς».

Στο μεταξύ, έγγραφο με σύνολο προτάσεων ως βάση διαπραγμάτευσης, όχι ως τελεσίγραφο, πρόκειται να αποστείλει το ΝΑΤΟ στη Μόσχα εντός της εβδομάδας, αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτη ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Με την ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη Δύση να παραμένει αμείωτη, και τις συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας την περασμένη εβδομάδα να μην οδηγούν πουθενά, το ΝΑΤΟ εμφανίζεται έτοιμο για μια τελευταία προσπάθεια διπλωματικής λύσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο CNN, η γραπτή πρόταση θα έχει στόχο να βρεθεί μια διέξοδος προόδου.

ΟυκρανίαΗΠΑΡωσία
Keywords
Τυχαία Θέματα