Ο Σρέντερ δεν διακόπτει τους δεσμούς του με το Κρεμλίνο - Παραιτείται προσωπικό του γραφείου του

Ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος επέκρινε τον πόλεμο του Πούτιν, μέσω του LinkedIn, αλλά υποστήριξε ότι «και οι δύο πλευρές έκαναν λάθη».

Ο διευθυντής γραφείου του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ παραιτήθηκε, ενώ ο προϊστάμενός του αρνείται να παραιτηθεί από προσοδοφόρες θέσεις σε ρωσικές εταιρείες φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Politico. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά τέσσερις υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου του Φανκ, παραιτήθηκαν από το γραφείο του Σρέντερ, μετά την εισβολή

της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Άλμπρεχτ Φανκ, ο οποίος έχει υπηρετήσει ως διευθυντής γραφείου του Σρέντερ για περισσότερα από 20 χρόνια, την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του, αφού ο Σρέντερ δεν ακολούθησε τη συμβουλή του να εγκαταλείψει τους ρόλους του στις εταιρείες φυσικού αερίου Rosneft και Gazprom μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος επέκρινε τον πόλεμο του Πούτιν μέσω του LinkedIn, αλλά υποστήριξε ότι «και οι δύο πλευρές έκαναν λάθη», εμμένοντας στη θέση του ότι το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε πολύ ανατολικά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, προκαλώντας έτσι το Κρεμλίνο.

Η μισόλογη καταδίκη από τον Σρέντερ για την εισβολή στη Ρωσία ήρθε -μετά από εβδομάδες αυξανόμενων πιέσεων για να τερματιστεί αμέσως η εμπλοκή του στα συμφέροντα του ρωσικού αερίου - πίεση στην οποία μέχρι στιγμής έχει αντισταθεί.

Έκτοτε έχουν γίνει ολοένα και πιο δυνατές οι "φωνές" να αφαιρεθούν από τον Σρέντερ όλα τα προνόμια που απολαμβάνει ένας πρώην καγκελάριος στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών συντάξεων.

Το Σαββατοκύριακο, ο Λαρς Κλίνγκμπεϊλ, συναρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, κάλεσε τον πρώην καγκελάριο να διακόψει τους δεσμούς του με το Κρεμλίνο. «Να τερματίσουμε τις επιχειρηματικές σχέσεις με τον Πούτιν. Αυτό το περιμένω κατηγορηματικά»», έγραψε στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα