Ο Πούτιν προαναγγέλλει "εκκαθαρίσεις" στη Ρωσία, από "προδότες και μπάσταρδους"

Υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγάς» της.

Προς τον ρωσικό λαό και τη Δύση απευθύνθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ένα διάγγελμα με πρωτοφανείς τόνους και ενώ τα σχέδιά του στον πόλεμο της Ουκρανίας δεν φαίνεται να πηγαίνουν όπως θα επιθυμούσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για «προδότες και μπάσταρδους», για «πέμπτη φάλαγγα», ενώ έκανε λόγο για «αυτοκάθαρση της κοινωνίας», καθώς χιλιάδες πολιτών έχουν εγκαταλείψει

τη χώρα υπό τον φόβο επιστράτευσης ή σοβαρής οικονομικής κρίσης στη Ρωσία.

Κατά την ομιλία του, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Business Insider, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα πρέπει να υποβληθεί σε «αυτοκάθαρση της κοινωνίας» για να απαλλαγεί από τους «μπάσταρδους και τους προδότες».

Υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να διχάσει τη Ρωσία και να προκαλέσει εμφύλια αντιπαράθεση με τη βοήθεια της «πέμπτης φάλαγγάς» της. «Και υπάρχει ένας στόχος, η καταστροφή της Ρωσίας» ισχυρίστηκε, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα αποκρούσει τέτοιες προσπάθειες.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, τη συνοχή και την ετοιμότητά μας να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση».

Όπως τόνισε, κάθε λαός, ειδικά ο ρωσικός, «είναι σε θέση να διακρίνει τους αληθινούς πατριώτες από τους μπάσταρδους και τους προδότες και θα τους φτύσει».

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί ενώ διαμαρτύρονται κατά του πολέμου, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση και την «αποναζιστικοποίηση» του γείτονά της. Αρκετοί κορυφαίοι ανεξάρτητοι οργανισμοί μέσων ενημέρωσης έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Στο μεταξύ, χιλιάδες Ρώσοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του φόβου για επιβολή στρατιωτικού νόμου, κλείσιμο των συνόρων, σύλληψη και οικονομικές δυσκολίες. Πολλοί ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Αρμενία, η Γεωργία, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν και το Καζακστάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα