Ασιατικές αγορές: "Άλμα" 6% του Hang Seng - Ο Nikkei ενισχύθηκε 3%

Άνοδος στις μετοχές της τεχνολογίας και των ακινήτων.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο στις συναλλαγές της Πέμπτης (17/3), καθώς οι κινεζικές αγορές συνεχίζουν να επεκτείνουν τα κέρδη , ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρώτη της αύξηση επιτοκίων σε περισσότερα από τρία χρόνια.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ οδήγησε

σε κέρδη μεταξύ των μεγάλων αγορών της περιοχής, σημειώνοντας άνοδο 6,25% και διαγράφοντας τις βαριές απώλειες από τις αρχές της εβδομάδας. Ο δείκτης αναφοράς σημείωσε την καλύτερη μέρα του από τον Οκτώβριο του 2008 την Τετάρτη καθώς εκτοξεύτηκε κατά 9%.

Ο δείκτης Hang Seng Tech αυξήθηκε κατά 8,41%, με την Tencent να σημειώνει άνοδο 7,19%, την Alibaba να σημειώνει άλμα 11,8% και το JD.com να σημειώνει άνοδο 14,3%.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με το Shanghai composite να σημειώνει άνοδο 2,72% ενώ το στοιχείο Shenzhen κέρδισε 3,952%.

Οι κινεζικές αγορές ανέκαμψαν την Τετάρτη μετά από αναφορά των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης που σηματοδότησε υποστήριξη για τις κινεζικές μετοχές. Οι κινεζικές μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης την Τετάρτη μετά την έκθεση που ανέφερε ότι οι ρυθμιστικές Αρχές και από τις δύο χώρες εργάζονται για ένα σχέδιο συνεργασίας για τις κινεζικές μετοχές εισηγμένες στις ΗΠΑ. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι αρχές θα εργαστούν για τη σταθερότητα στον προβληματικό τομέα των ακινήτων. Το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε επιπλέον ότι δεν υπάρχουν σχέδια για επέκταση του φόρου ακίνητης περιουσίας φέτος.

Οι κινεζικές μετοχές ακινήτων στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκαν στα ύψη την Πέμπτη, με το Country Garden να σημειώνει άνοδο 21,48%, τη Sunac να εκτοξεύεται περισσότερο από 52% και τον China Evergrande Group να σημειώνει άνοδο 22,48%. Ο δείκτης Hang Seng Properties σημείωσε άνοδο 7,85%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 3,5% ενώ ο δείκτης Topix 2,56%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 1,75%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,05%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύθηκε 3,66% υψηλότερα.

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν υψηλότερες στην Ασία, με τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent να αυξάνονται κατά 1,88% στα 99,86 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 1,7% στα 96,66 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα