Με πτώση αναμένεται το άνοιγμα των ευρωαγορών - Το Χονγκ Κονγκ οδηγεί σε κέρδη στην Ασία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός επιβαρύνει το κλίμα.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν με πτώση την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις οικονομικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δείκτης FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται να ανοίγει 2 μονάδες χαμηλότερα στις 7.448, ο γερμανικός DAX 50 μονάδες χαμηλότερα στις 14.303, ο γαλλικός CAC 40 πέφτει 29 μονάδες στις 6.554 και ο ιταλικός FTSE MIB 29 μονάδες χαμηλότερα στις 22.653, σύμφωνα με στοιχεία της IG.

Οι επενδυτές

συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ουκρανία καθώς οι συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν σημειώνουν πρόοδο. Τη Δευτέρα, η Ουκρανία αρνήθηκε να παραδώσει το λιμάνι της Μαριούπολης στις ρωσικές δυνάμεις μετά από τελεσίγραφο της Μόσχας.

Το Χονγκ Κονγκ οδηγεί σε κέρδη στην Ασία

Οι μετοχές της Alibaba που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για αύξηση του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις συναλλαγές της Τρίτης, οι μετοχές της Alibaba ενισχύθηκαν κατά 8,78%.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της China Eastern Airlines στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν περίπου 5% μετά τη συντριβή του επιβατικού αεροσκάφους Boeing 737 του αερομεταφορέα στη νότια Κίνα τη Δευτέρα.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,94%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άλμα 1,4% ενώ ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,13%.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν μικτές, καθώς το Shanghai composite σημείωσε άνοδο 0,44% ενώ το στοιχείο Shenzhen υποχώρησε 0,174%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,83%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,86%.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 0,47% υψηλότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα