Ζαγόρι- Χήτος: Νέα επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ

Αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής πωμάτων και προ-φιαλιδίων

Στον αναπτυξιακό νόμο και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας υπάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου επενδυτικό σχέδιο ύψους 2,99 εκατ. ευρώ της επιχείρησης Χήτος (Ζαγόρι). Αφορά την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής πωμάτων και προ-φιαλιδίων της επιχείρησης που εδράζεται στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων, ώστε η εταιρία να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των εργοστασίων εμφιάλωσης. Κύριο χαρακτηριστικό του επενδυτικού σχεδίου είναι η αγορά και η εγκατάσταση νέου

και σύγχρονου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού

Η διπλή επένδυση του 2021 και η εξαγορά της Ζήρεια

Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ύψους 25 εκατομμυρίων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το 2020 και θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας. Το πλάνο, εκτός των άλλων περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων γραμμών παραγωγής, στις υφιστάμενες αλλά και στις καινούργιες εγκαταστάσεις, αλλά και τη δημιουργία νέων σημείων logistics πανελλαδικά.

Μάλιστα θα πρέπει να αναφερθεί πως το 2021 εντάχθηκαν 2 ακόμη σημαντικές επενδύσεις της επιχείρησης στον αναπτυξιακό νόμο. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2021 με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας επενδυτικό σχέδιο ύψους 5,7 εκατ. ευρώ που αναφέρεται «στην επέκταση δυναμικότητας κατά 8.000 lt/ώρα, υφιστάμενης μονάδας παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού σε γυάλινες φιάλες». Λίγους μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2021, με απόφαση πάλι του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχέδιου ύψους 14,9 εκατ. ευρώ που αναφέρεται στην «Επέκταση δυναμικότητας των μονάδων εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού και επιτραπέζιου νερού, στις εγκαταστάσεις της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ» στη θέση ‘Γκαλντερίμι ή Καλντερίμι’ της Τ.Κ Κρανούλας, καθώς και στο 12ο ΧΛΜ Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας της Τ.Κ. Περίβλεπτου της Δημοτικής Ενότητας Περάματος του Δήμου Ιωαννιτών.

Ακόμη αξίζει να σημειωθεί πως στον πλαίσιο του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδιασμού τον Μάιο του 2021 η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ προχώρησε στην εξαγορά του 100% της εταιρείας εμφιάλωσης νερού, ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ. Οι εγκαταστάσεις της ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ, βρίσκονται στην Κυλλήνη Στυμφαλίας, μια περιοχή που προστατεύεται περιβαλλοντικά από τις συνθήκες Ramsar και Natura 2000. Η ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ εμφιαλώνει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΖΗΡΕΙΑ», το οποίο διαθέτει υψηλή ποιότητα και πολύ καλή αναλογία των ωφέλιμων ιόντων Ασβεστίου / Μαγνησίου, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι σημαντικές συμφωνίες του 2022

Πέρα, όμως, από τις προαναφερθείσες επενδύσεις και την εξαγορά της «Ζήρεια», η Χήτος το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει και σε πολύ σημαντικές συμφωνίες, που αναμένεται να ενισχύσουν τα μεγέθη της. Αναλυτικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2022 έχει αναλάβει την εμπορία και διακίνηση του συνόλου του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της Green Cola Hellas AE ενώ επίσης από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς έχει αναλάβει και την αποκλειστική διανομή, εμπορία, merchandising και marketing των προϊόντων Evian και Ferrarelle της γαλλικής Danone Waters.

Keywords
Τυχαία Θέματα