Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα μειώσει σύντομα τα επιτόκια, αν δεν υπάρξει κάποιο επιπρόσθετο σοκ

Οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν αντίκτυπο στον πληθωρισμό και ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να παρακολουθεί τις κινήσεις αυτές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων βραχυπρόθεσμα, εφόσον δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο σοκ, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο CNBC στο περιθώριο

της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου..

«Παρατηρούμε μια διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού η οποία κινείται σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Απλά πρέπει να αποκτήσουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση σε αυτή τη διαδικασία μείωσης του πληθωρισμού αλλα αν κινηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες μας, αν δεν υπάρξει κάποιο μεγάλο σοκ, οδεύουμε προς μια στιγμή όπου θα μετριάσουμε τη σφιχτή νομισματική πολιτική» σημείωσε.

Πρόσθεσε πώς «εφόσον δεν υπάρξει κάποιο επιπρόσθετο σοκ, θα είναι κατάλληλο να μετριάσουμε την περιοριστική νομισματική πολιτική σύντομα», ενώ σε ερώτηση για το αν η ΕΚΤ αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί παρά την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων, η κ. Λαγκάρντ απάντησε ότι οι τιμές των εμπορευμάτων έχουν αντίκτυπο στον πληθωρισμό και ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να παρακολουθεί τις κινήσεις αυτές.

Keywords
Αναζητήσεις
lagkarnt-i-ekt-tha-meiosei-syntoma-ta-epitokia-an-den-yparxei-kapoio-epiprostheto-sok.htm
Τυχαία Θέματα