Π. Τζωρτζάκης (ΕΑΤ): Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δημιουργεί πλαίσιο νέων ευκαιριών για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

O κ. Τζωρτζάκης παρευρέθηκε στο Delphi Economic Forum 2024, με τίτλο «Η Μεγάλη Μετάβαση».

Τον κρίσιμο ρόλο της καινοτομίας, της τεχνολογίας και των συμπράξεων για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, επεσήμανε ο Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB στο πλαίσιο των τοποθετήσεών του στο Delphi Economic Forum 2024, με τίτλο «Η Μεγάλη Μετάβαση».

Ο κ. Τζωρτζάκης αναφέρθηκε επίσης στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση

των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και το ρόλο που θα διαδραματίσει η καινοτομία στην ενδυνάμωση της αμυντικής τεχνολογίας στη χώρα μας.

Στην πρώτη θεματική συζήτηση με θέμα «ΜμΕ στην Ελλάδα, καινοτομία και πρόσβαση σε κεφάλαια», ο κ. Τζωρτζάκης τόνισε τη σημασία δημιουργίας ανταγωνιστικών επιχειρήσεων που θα παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες που να είναι transformative, και θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία και θα μπορούν να προσελκύσουν κεφάλαια από το εξωτερικό.

Συγχρόνως, σημείωσε πως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB αποδεδειγμένα υποστηρίζει τους επιχειρηματίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, παρέχοντας τους τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

Στη συζήτηση υπογράμμισε πως θα πρέπει κυρίως να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα που θα καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, θα ανταμείβει την ανάληψη κινδύνων και θα καλλιεργεί τη συνεργασία μεταξύ κλάδων και τομέων, επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (Upskilling and Reskilling).

Στο πάνελ με θέμα «innovation imperative: the future of defense technology», ο κ. Τζωρτζάκης ανέλυσε το ρόλο που θα διαδραματίσει το νέο οικοσύστημα που θα δημιουργηθεί (το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης Καινοτομίας) για τη στήριξη της Έρευνας και Ανάπτυξης με έμφαση στη διττή-στρατιωτική και πολιτική-χρήση και τη διασύνδεση των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων με την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και την επιστημονική έρευνα.

Όπως τόνισε, ο νέος φορέας αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (ιδιωτικών και δημόσιων) από εγχώριες αλλά και εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης. Κεντρικός στόχος είναι η διασύνδεση των μερών του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας δημιουργώντας θεματικά clusters με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων, επενδυτικών κεφαλαίων, ερευνητικών φορέων (Γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας), και της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε η χώρα να εξελιχθεί από πελάτη-καταναλωτή έτοιμων συστημάτων αμυντικής τεχνολογίας σε παραγωγό.

Keywords
Αναζητήσεις
p-tzortzakis-eat-i-elliniki-anaptyxiaki-trapeza-dimiourgei-plaisio-neon-efkairion-gia-ti-mikromesaia-epicheirimatikotita.htm
Τυχαία Θέματα