Και εγένετο... Gemini - Η απάντηση της Google στο ChatGTP

Η Google αποκάλυψε το Gemini, το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θεωρείται από αρκετούς ότι είναι βελτιωμένο από τον κύριο ανταγωνιστή του, το GPT-4 της OpenAI.

To Gemini είναι ένα μοντέλο πολυτροπικής τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς, το οποίο αναπτύχθηκε από μία ομάδα ερευνητών των τμημάτων τεχνητής νοημοσύνης των Google DeepMind και Google Brain. Υπόσχεται ότι θα φέρει την «επανάσταση» στην επεξεργασία

της φυσικής γλώσσας και του διαλόγου, με την Google να το αποκαλεί «το μεγαλύτερο επιστημονικό και μηχανολογικό μας έργο».

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί από τον κόσμο της τεχνολογίας που το έχουν δοκιμάσει, μιλούν για ένα μοντέλο AI που είναι βελτιωμένο από τον κύριο ανταγωνιστή του, το GPT-4 της OpenAI.

Η Google δημιούργησε ένα πολυτροπικό AI, που μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερους από έναν τύπους αρχείων και δεδομένων, όπως εικόνες, κείμενο, ήχο, βίντεο και γλώσσες κωδικοποίησης, ακόμα και γραπτή ανάλυση οπτικών γραφημάτων.

Η πρώτη έκδοση Gemini 1.0 διαθέτει τρεις εκδοχές τις Ultra, Pro και Nano. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την γκάμα των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει ο όμιλος Alphabet, στον οποίο ανήκει η Google. Όσον αφορά το Gemini Pro, αυτό «τρέχει» ήδη στα υπολογιστικά κέντρα της Google. Το Ultra είναι η ισχυρότερη παραλλαγή και θα χρησιμοποιείται από εταιρείες και ερευνητές, ενώ το Nano είναι ιδανικό για χρήση από τα κινητά τηλέφωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα