Ρέντη: Ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος - Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. πέντε «καθοδηγητές»

Αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, ενώ τη νομική του υπεράσπιση ανέλαβε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας

Στην Εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκε ο 18χρονος που φέρεται να ομολόγησε αυτός πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό., προκειμένου να απολογηθεί. Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη

από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Σήμερα, αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία, ενώ τη νομική του υπεράσπιση ανέλαβε ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, υποστηρίζοντας αρχικά ότι είναι ένα παιδί το οποίο δεν έχει παρελθόν με συνδέσμους, δεν έχει συμμετάσχει σε επεισόδια.

Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν οι λεγόμενοι «καθοδηγητές», εκείνοι που φέρεται να έδωσαν την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο 18χρονος στην αρχική του κατάθεση στους αστυνομικούς φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι τη τη ναυτική φωτοβολίδα του την είχε δώσει κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων

Keywords
Τυχαία Θέματα