Ήπιο profit taking στη Wall Street μετά τα υψηλά

Σε ήπιο profit taking προβαίνουν οι επενδυτές στη Wall Street μετά τα νέα υψηλά που καταγράφηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση.

Έτσι, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,65% στις 34.915 μονάδες, με τον S&P 500 να διορθώνει κατά 0,53% στις 4.398 μονάδες και τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες 0,55% στις 14.767 μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί πως αν ο βιομηχανικός δείκτης κλείσει με αρνητικό πρόσημο θα «σπάσει» ένα σερί έξι διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στην πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων με την Tesla να εντυπωσιάζει με τα μεγέθη που ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 1,45 δολάρια ένα 0,98 σεντς σύμφωνα με τη Refinitiv, τη στιγμή που τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,96 δισ. δολάρια έναντι 11,3 δισ. δολαρίων σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 δισ. δολάρια (1,14 δισ. δολάρια) σε επίπεδο καθαρών κερδών.

Η Tesla είχε ήδη αναφέρει παραδόσεις 201.250 ηλεκτρικών οχημάτων και παραγωγή 206.421 συνολικών οχημάτων, κατά το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021.

Παράλληλα, οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν νέα δεδομένα για τα δύο νέα εργοστάσια που κατασκευάζει η Tesla στο Όστιν και κοντά στο Βερολίνο, όπου η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την εμπορική παραγωγή των Cybertruck και των μπαταριών της. Παράλληλα τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στο πώς η Tesla θα αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες ελλείψεις ανταλλακτικών και το αυξανόμενο κόστος των πρώτων υλών.

Επιπλέον, η General Electric αύξησε την πρόβλεψη για τις ελεύθερες ταμειακές ροές του έτους την Τρίτη, καθώς η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για κινητήρες αεριωθούμενων αεροσκαφών και ανταλλακτικών.

Η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη δήλωσε ότι αναμένει το 2021 οι ταμειακές ροές να είναι 3,5 δισ. έως 5 δισ. δολάρια, από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 2,5 δισ. δολάρια έως 4,5 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ελεύθερες ταμειακές ροές 388 εκατ. δολαρίων το β’ τρίμηνο, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση του Refinitiv για εκροή 287 εκατ. δολαρίων και μετά από εκροή 2,1 δισ. δολαρίων πέρυσι.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές ως ένδειξη της υγείας της λειτουργίας της GE και της ικανότητας αποπληρωμής του χρέους της.

Όλα τα τμήματα της GE σημείωσαν βελτίωση στο περιθώριο κέρδους το τελευταίο τρίμηνο, με τη μονάδα αεροπορίας να σημειώνει τη μεγαλύτερη βελτίωση.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι τιμές ακινήτων συνεχίζουν να «σπάνε» ρεκόρ, καθώς η μεγάλη ζήτηση έρχεται αντιμέτωπη με την αδύναμη προσφορά.

Σύμφωνα με τον S&P CoreLogic Case-Shiller, οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ ήταν 16,6% υψηλότερα τον Μάιο, σε σχέση με τον Μάιο του 2020. Πρόκειται για άνοδο από την ετήσια αύξηση στο 14,8% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Η άνοδος στο 16,6% είναι η υψηλότερη που έχει καταγράψει ο δείκτης σε διάστημα 30 ετών.

Η ετήσια αύξηση για τον composite 10 πόλεων ήταν 16,4% τον Μάιο, σε σχέση με το 14,5% που καταγράφηκε τον Απρίλιο. Η άνοδος για τον composite 20 πόλεων ήταν 17,0% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, αυξημένος στο 15,0% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2020.

Και οι 20 πόλεις που περιλαμβάνονται στον δείκτη σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση για το έτος που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2021, σε σχέση με το έτος που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2021.

Οι πόλεις του Φοίνιξ, του Σαν Ντιέγκο και του Σιάτλ κατέγραψαν μεγαλύτερη αύξηση το 2021 σε σχέση με το 2020, μεταξύ των 20 πόλεων του δείκτη.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα