Φωτιά στη Σταμάτα: Παραμένει δύσκολη η κατάσταση - Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, και συνολικά επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη μαζί με το ρωσικό BERIEV-200

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στη Σταμάτα Αττικής.

«Ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα, υπάρχουν εστίες. Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω κάτι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ενώ προσέθεσε ότι ενεργοποιήθηκε το

112 για την ευρύτερη περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά

Ο κ. Καλαφατέλης τόνισε ότι από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πεδίο μαζί με τους δημοτικούς συμβούλου, ενώ επισήμανε ότι επιχειρούν ακόμη εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Στο πεδίο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Νωρίτερα ο κ. Καλαφατέλης ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, είναι μεγάλο το μέτωπο δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά η κατάσταση, είναι λίγο καλύτερη». «Μόλις κατασβεστεί η φωτιά θα δούμε τις ζημιές μας. Πρέπει να σβήσει η φωτιά τώρα», υπογράμμισε ο κ. Καλαφατέλης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, και συνολικά επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη μαζί με το ρωσικό BERIEV-200.

Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. Έχουν πάντως πέσει οι άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν νωρίτερα.

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας ΕΚΑΒ και υγειονομικές δομές

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έθεσε το ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στη ΒΑ Αττική ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην ΒΑ Αττική και τη μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στο πλευρό των κατοίκων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή.

Ήδη βρίσκονται στην περιοχή 4 ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι 9 άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα μεταφέρονται σε νοσοκομεία της περιοχής.

ΓΓΠΠ: Κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες

Επείγουσα ειδοποίηση έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα