Εurocatering (Φρεσκούλης): Τα νέα μέτρα για τον κορονοιό μετέθεσαν το σχεδιασμό των επενδύσεων

Η εταιρεία επιχειρεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της αλλά συναντά εμπόδια από την αναστάτωση και τα μέτρα εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοιού. 

Σε αναμονή των εξελίξεων σε σχέση με την περιρρέουσα κατάσταση που δημιουργείται λόγω πανδημίας και των περιορισμών για τη διασπορά του κορονοιού βρίσκεται η εταιρεία Eurocatering, που δραστηριοποιείται στη διαλογή, τυποποίηση και τη διάθεση οπωροκηπευτικών προϊόντων. Η διοίκηση

της εταιρείας μετέθεσε για λίγο αργότερα την έναρξη του πρότυπου χώρου για τη γαστρονομία και τη διατροφή εντός της κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη, ενώ χωρίς διάθεση βιασύνης πραγματοποιείται και η επένδυση στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα πρόσφατα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με την επιβολή rapid test που έχουν συμβάλει στην ελαττωμένη κίνηση στα καταστήματα εστίασης, έχουν δημιουργήσει σκέψεις και προβληματισμό στην επιχείρηση που επιθυμούσε μέσα στον Οκτώβριο, όπως είχε δηλώσει και ο διευθύνων σύμβουλος της Χρυσόστομος Μαυρόπουλος πριν από μερικές εβδομάδες, να εγκαινιάσει ένα πρωτοποριακό στο είδος του σημείο για τη γαστρονομία και την υγιεινή διατροφή, στο πλαίσιο ενός ακόμα βήματος εμπορικής εξωστρέφειας.

Ωστόσο, τελικά, αυτό το εναλλακτικό σημείο, εντός της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, δεν έχει ανοίξει μέχρι και σήμερα τις πύλες του. Πηγές από την εταιρεία υποστήριζαν ότι επρόκειτο για μια επένδυση που θα άγγιζε τα 350.000 ευρώ και θα σηματοδοτούσε την επέκταση της εταιρείας σε ενός διαφορετικού είδους εστίαση, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες στον τομέα της σαλάτας και των λαχανικών.

Ως εκ τούτου και με δεδομένες τις εξελίξεις, ενώ έχει βρεθεί ο χώρος εντός της λαχαναγοράς και έχει υπάρξει εδώ και μήνες ο σχετικός σχεδιασμός, κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται εδώ και χρόνια το σημείο χονδρικής πώλησης της εταιρείας, το πρότυπο σημείο υγιεινής διατροφής δεν θα λειτουργήσει ακόμα, αλλά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς είναι κάτι στο οποίο πιστεύουν πολύ.

Εμφαση στη vegan τάση

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή η κίνηση έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο και της ενίσχυσης της vegan τάσης που υπάρχει παγκοσμίως και την οποία η Eurocatering θέλει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο, με επόμενο βήμα την επαναλειτουργία του τμήματος παραγωγής φρέσκων χυμών στην μονάδα που διαθέτει η εταιρεία στην περιοχή της Βοιωτίας.

Εξάλλου, πρόκειται για μια τάση που ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς παγκοσμίως και την οποία θέλει να αξιοποιήσει περαιτέρω η Eurocatering, καθώς και στη χώρα μας οι καταναλωτές που τρέφονται με vegan προϊόντα αυξάνονται κάθε χρονιά κατά 5%, δημιουργώντας σταδιακά ένα σταδιακά ακόμα πιο πολυπληθές εμπορικό κοινό – στόχο.

Οι επενδυτές και η στήριξη

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2021 η Eurocatering πορεύεται, έχοντας την επενδυτική επικούρηση από δύο funds, του EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη και το Elikonos 2 SCA Sicar, τα οποία επένδυσαν από κοινού συνολικά 11 εκατ. ευρώ.
Σε επικοινωνία, μάλιστα, του BusinessNews.gr με στέλεχος του fund ELikonos 2 SCA Sicar, το οποίο, σημειωτέον, εστιάζει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό σε επιχειρήσεις τροφίμων, δήλωσε «ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την συγκεκριμένη επένδυση, η οποία έχει ευκαιρίες να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον».

Πρόσθεσε δε, ότι «παρακολουθούμε όσο μπορούμε τις εξελίξεις, θεωρούμε ορθό τον τρόπο που έχει κινηθεί η εταιρεία εν μέσω πανδημίας και είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτή την επένδυση».

Οι εξαγωγές και τα Logistics

Αιχμή του δόρατος, εξάλλου, για την εταιρεία, αλλά και για τους επενδυτές είναι και η περαιτέρω ανάπτυξη του κομματιού των εξαγωγών μέσα στη νέα χρονιά, καθώς αντιπροσωπεύουν, στην παρούσα φάση, μόνο το 5% του κύκλου εργασιών της.
Για το λόγο αυτό, εξάλλου, βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες η δημιουργία εργοστασίου στη Βουλγαρία, με το οποίο η διοίκηση στοχεύει να τονώσει την δραστηριότητα εξαγωγής στις Βαλκανικές χώρες και όχι μόνο.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η εξαγορά της βουλγαρικής MC Fresh BG αντί 2,2 εκατ. ευρώ πριν από μερικούς μήνες, αλλά και η επένδυση σε αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής και φορτηγών ψυγείων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, η εταιρεία διατηρεί ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι και η δημιουργία εγκαταστάσεων logistics και στην Κρήτη, όπου στην παρούσα φάση αναζητείται και ο ειδικός, έτοιμος κατά προτίμηση, χώρος, προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί η συγκεκριμένη μονάδα διανομής.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός για μια ακόμα επένδυση εντός Αττικής, η οποία αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 9 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής σε ένα χώρο 14 στρεμμάτων στην περιοχή των Αχαρνών.

Το συγκεκριμένο, μάλιστα, είναι από τα σχέδια προς άμεση υλοποίηση, καθώς η Eurocatering έχει ως στόχο μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ενοποιήσει όλες τις γραμμές παραγωγής, που βρίσκονται σε Αθήνα και Λιβαδειά, αλλά και γραφεία, στοχεύοντας, παράλληλα σε αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας από 100.000 σε 350.000 σακούλες προϊόντων ημερησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα