To φτωχόπαιδο από την Πάτρα που έγινε ο mr real estate, οι κυρίες της DIMAND που κάνουν την διαφορά, οι απορίες της αγοράς στον Χ. Ηλιάδη της GS και ποιος άντεξε τον Διαμαντίδη μόνο 3,5 ημέρες

Ο νέος mr Real estate

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος το φτωχόπαιδο από την Πάτρα, που νεαρός πριν καν τελειώσει το σχολείο κουβαλούσε βαλίτσες στο Λιμάνι της πόλης,  από χθες είναι ιδιόκτητης δυο εκ των εμβληματικότερων ακινήτων στην Αττική.

Του Πύργου του Πειραιά και του Μινιόν.

Ήδη ο Πύργος του Πειραιά

ανακατασκευάζεται ενώ το Μινιόν θα μετατραπεί σε καταστήματα και γραφεία.

H ιστορία του Ανδριόπουλου είναι εντυπωσιακή.

Από την εποχή που, σε ηλικία 10 ετών, πουλούσε στη γενέτειρά του, την Πάτρα, λουκούμια και σοκολάτες για να βγάλει το πρώτο του χαρτζιλίκι, είτε αργότερα ψήνοντας μπιφτέκια στο Λονδίνο για τα «MacDonald’s», ως τώρα έχουν περάσει μερικές δεκαετίες.

Ασχολήθηκε με την REDS, και στην συνέχεια έφτιαξε την DIMAND  μαζί με τη σύζυγό του Πέρρη (η οποία έχει αποβιώσει) και δύο συνεργάτες του: τον κ. Πάνο Παναγιωτίδη και τον κ. Νίκο Δήμτσα. Είναι ο άνθρωπος που έχτισε μεταξύ άλλων το Στάδιο Καραϊσκάκη ενώ τώρα επιβλέπει και το γήπεδο της ΑΕΚ.

Τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία.

Οι δύο ωραίες κυρίες στο πλευρό του Δημήτρη Ανδριόπουλου της DIMAND και το ΜΙΝΙΟΝ

Ουδείς εξεπλάγη που ο Δημήτρης Ανδριόπουλος έβαλε 25 εκατ. ευρώ πάνω στο τραπέζι, για να αποκλείσει κάθε διεκδικητή και να αποκτήσει το κτίριο του πολύπαθου ΜΙΝΙΟΝ.

Πολλοί στην αγορά, έβγαλαν ένα στεναγμό ανακούφισης γιατί είναι πλέον σίγουρο ότι το ακίνητο θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για την Αθήνα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το μυστικό του Δημήτρη Ανδριόπουλου, κρύβεται πίσω από δύο ωραίες, πανέξυπνες και κυρίως άριστες στη δουλειά τους επαγγελματίες.

Η τεχνική Διευθύντρια Όλγα Ίτσιου και η Οικονομική Διευθύντρια (CFO) Μαρία Ιωαννίδου ξεχωρίζουν, στην ιδιαίτερη αγορά του Ελληνικού real estate, για τις λύσεις που δίνουν στα προβλήματα που διαρκώς ανακύπτουν, αλλά πάντα εξαφανίζονται…

Μαρία Ιωαννίδου – Όλγα Ίτσιου

Πριν από 18 μήνες η «τραπεζίτισσα» της παρέας, η κα Μαρία Ιωαννίδου με διαδρομή που ξεκίνησε από την Alpha Bank και μετά από 16 χρόνια πέρασε στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, ανέλαβε την κρίσιμη θέση CFO της Dimand.

Από την δική της πλευρά, η κυρία Όλγα Ίτσιου, Technical Director της εταιρείας Dimand real estate development, έπεισε τον Δημήτρη Ανδριόπουλο να διεκδικήσει το ΜΙΝΙΟΝ, χωρίς τον …συνήθη σύμμαχο …την Prodea Investments και τελικά δικαιώθηκε για την επιλογή αυτή….

Οι απορίες, οι προμήθειες και τα bonus

To να παίρνουν οι μεγάλες τράπεζες όπως η Goldman SACHS, τις μεγάλες δουλειές με εξασφαλισμένη την σούπερ προμήθεια και σε χαμηλές τιμές, είναι εύκολο.

Άλλωστε οι επαφές και οι φιλίες υπάρχουν και επίσης δεν μας πέφτει και λόγος για το  superbonus του κ. Χάρη Ηλιάδη για το 2021.

Αυτό που ενδιαφέρει όμως την αγορά να πιστοποιηθεί, εάν την ίδια επιτυχία με τις ΑΜΚ που έγιναν καθ’ όλη την διάρκεια του 2021 σε δυο τράπεζες και σε μια ενεργειακή εταιρεία,  θα έχει η τράπεζα του κ. Χάρη Ηλιάδη δηλαδή η Goldman Sachs που «έκανε» την πρόβλεψη στις 20 Οκτωβρίου ότι η ελληνική αγορά θα φτάσει τις 1000 μονάδες, έως το τέλος του 2021.

Ελπίζω την έκθεση να την διάβασαν τα golden boys  που διαχειρίζονται τα λεφτά με μεγάλων funds!!!

Η Intrakat και η αποθήκευση ενέργειας

Άδεια παραγωγής για το σύμπλεγμα μονάδων αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 496,6 MW στη Θήβα εξασφάλισε η Ιntrakat από τη ΡΑΕ.

Πρόκειται για μονάδα που αποτελείται από συσσωρευτές αποθήκευσης, που χωροθετείται στη Δημοτική Ενότητα Θίσβης του Δήμου Θηβαίων τη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η αγορά θα πρέπει να αποτιμήσει κάποια στιγμή τις μεγάλες δουλειές που παίρνει η εισηγμένη και ειδικά την επέκταση της στις καινούργιες business. (ΑΠΕ και αποθήκευση ενέργειας).

Υπενθυμίζεται ότι η Intrakat και το αφεντικό της, Πέτρος Σουρέτης, ετοιμάζονται να σηκώσουν, από τις τράπεζες,  μέσω ομολογιακού δάνειου το ποσό των 80 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες που έχουν αναλάβει την δουλειά είναι Εθνική και Πειραιώς.

Το ομολογιακό θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτηθεί με χαμηλότερο επιτόκιο παλαιότερο δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ,  τα 20 εκατ. ευρώ για κεφάλαιο κίνησης και τα 20 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη αιολικών πάρκων  συνολικής δυναμικότητας 98ΜW.

Το επιτόκιο θα είναι 3% ως 4% από 5,5% ως 6,5% σήμερα.

Η Intrakat προ ημερών πήρε ένα έργο από την ΕΡΓΟΣΕ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να εκπλήξει με νέα project στις ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έργο της ΕΡΓΟΣΕ η κοινοπραξία Intrakat-Σιδηροδρομικά Έργα ΑΤΕ πρόσφερε έκπτωση 7,5% επί του προϋπολογισμού των έργων, που ανέρχεται σε 43,1 εκατ. ευρώ.

Κλείνει το μάτι σε νέα αναβάθμιση; 

Η Standard & Poor’s διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε Β+ και το θετικό outlook και μετά τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου κάτω από το 51%.

Στη νέα της έκθεση η S&P, διατηρεί τη βελτιωμένη αξιολόγηση του Ιουνίου του 2021 και επιπλέον τονίζει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον:  Επισημαίνει ότι θα μπορούσε να αναβαθμίσει περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ σε ΒΒ- μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες εφόσον η λειτουργική απόδοση παραμένει ίδια ή η Ελληνική Δημοκρατία αναβαθμιστεί σε ΒΒ+.

H φράση «εάν η Ελληνική Δημοκρατία αναβαθμιστεί σε ΒΒ+» σύμφωνα με τους ειδικούς ίσως προαναγγέλλει ότι η S&P μπορεί να αναβαθμίσει την Ελληνική οικονομία στην επόμενη αξιολόγηση της.

H μεγάλη μπίζνα της «ανθρωπιστικής βοήθειας»

Είναι αναγκαίο κακό.

Εξελίσσεται όμως σε κάκιστης μορφής κρατικοδίαιτο καπιταλισμό.

Ανθρωπιστικές κρίσεις ξεσπούν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, αλλά και στη γειτονιά μας.

Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί (ας μην μπούμε τώρα στο θολό σκηνικό των ΜΚΟ), κάνουν μεγάλες παραγγελίες όχι μόνον επισιτιστικής βοήθειας αλλά για κάθε είδους υποδομές και υπηρεσίες.

Συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων διεθνώς αλλά και δεκάδων εκατομμυρίων εδώ στην Ελλάδα, κλείνονται μέσα στο σκότος της αδιαφάνειας χωρίς ωστόσο να ανακουφίζουν αυτούς προς τους οποίους στοχεύουν οι πολιτικές.

Εδώ στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί «επαγγελματίες» του είδους.

Παρέχουν υπηρεσίες χαμηλής στάθμης σε τίμημα που αφήνει πολλά περιθώρια για να «ικανοποιηθούν» πολλές πλευρές.

Η βοήθεια προς τους αδύναμους είναι σπουδαίο ζήτημα.

Οι «επιχειρηματίες» όμως πρέπει να μπουν σε αυστηρότερο πλαίσιο….

Ο Κώστας Καραμανλής επέστρεψε για τα καλά…

Ο κορονοϊός του έκανε καλό…

Ο Υπουργός Υποδομών επέστρεψε δριμύτερος…

Το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε.

Η σύμβαση υπογράφηκε το καλοκαίρι και το έργο ξεκίνησε ήδη για να αλλάξει καθοριστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας. Μια νέα γραμμή Μετρό, μήκους 13 χιλιομέτρων με 15 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετούν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.

Τα τελευταία 2 χρόνια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό έχουν προστεθεί +19% περισσότεροι συρμοί.

Παραδόθηκαν 3 νέοι σταθμοί ενώ ανατάσσονται 70 βαγόνια με διαγωνισμό που ήδη ξεκίνησε.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, σαν τη μύγα μέσ΄ το γάλα

Τρείς μόνο «βαριές» μετοχές έκλεισαν χθες με θετικό πρόσημο στην αρνητική χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση. ΟΤΕ (+1%), ΕΛΠΕ (+0,50%), και ΤΕΝΕΡΓ (+0,29%).

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ξεχώρισε για τον αριστοτεχνικό χειρισμό των δημοπρασιών της τελευταίας στιγμής και το εκπληκτικό κλείσιμο στα 14 Ευρώ.

Η μετοχή ξεκίνησε με 13,56€ και σε ολόκληρη τη συνεδρίαση άλλαξαν χέρια 70.000 μετοχές.

Ακριβώς στις 17:20 εμφανίστηκε ένας εξαιρετικά ενθουσιώδης αγοραστής πρόθυμος να αγοράσει 49.123 μετοχές ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 14,00 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό η μετοχή έκλεισε στο υψηλό ημέρας.

Λέτε ο αγοραστής αυτός να πληροφορήθηκε μόλις την τελευταία στιγμή ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα προχωρήσει σε  διανομή κερδών και προαιρετικών αποθεματικών 0,17 ευρώ ανά μετοχή (συνολικού ύψους 19.695.365,30 ευρώ);

Ή μήπως περιμένει περισσότερες ανακοινώσεις από τη διοίκηση στην έκτακτη γενική συνέλευση της 14ης Δεκεμβρίου;

Γιατί αφήνουμε αναξιοποίητα τα 6.000 νησιά μας;

Ελπίζω να διαβάσατε όλοι το ωραίο (και με εξωτικές φωτογραφίες) ρεπορτάζ του Σάββα Αθανασίου, για το κρουαζιερόπλοιο MSC Seascape στα ναυπηγεία της Fincantieri και την ονοματοδοσία του αδελφού πλοίου MSC Seashore, στο νησί Ocean Cay MSC Marine Reserve που βρίσκεται στις Μπαχάμες, ιδιοκτησίας της εταιρείας του Τζιανλουίτζι Απόντε.

Από όλα όσα διάβασα, ένα μου κόλλησε στο μυαλό.

Ο Τζιανλουίτζι Απόντε πήρε ένα έρημο νησί και το μετέτρεψε σε πλήρες, λειτουργικό και ανταγωνιστικό ναυπηγείο.

Γιατί να μην μπορούν και οι δικοί μας εφοπλιστές να αξιοποιήσουν ένα, δύο, τρία από τα 6.000 έρημα νησιά μας, για τον ελλιμενισμό και τις επισκευές των πλοίων τους, με σύγχρονες περιβαλλοντικές τεχνολογίες και λύσεις, στις ήρεμες θάλασσες της Μεσογείου;

Ο ιδιαίτερος Διαμαντής Διαμαντίδης και τα τρικ αξιολόγησης των υπαλλήλων του…

Όταν μιλώ για θάλασσες και ναυτιλία, το μυαλό αμέσως πηγαίνει στον Double D του Ελληνικού εφοπλισμού.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες που συνοδεύουν την φήμη του πετυχημένου Διαμαντή Διαμαντίδη, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Όπως για παράδειγμα η ιστορία που μου διηγήθηκε ένα στέλεχος που προσελήφθη μετά από σκληρή διαδικασία επιλογής αλλά τελικά άντεξε μόνο 3,5 μέρες!

Μου είπαν ότι το στέλεχος που είχε την θέση πριν από τον πιστό που έκανε την εξομολόγηση, είχε 3 χρόνια να πάρει κανονική άδεια από τη δουλειά του!

Μου διηγήθηκαν πως ο Διαμαντής Διαμαντίδης έφτανε πρώτος στο γραφείο, έφευγε 2-3 ώρες το μεσημέρι και επέστρεφε στη δουλειά το απόγευμα.

Το βράδυ, κατά τις οχτώ παρίστανε ότι έφευγε για το σπίτι.

Επέστρεφε όμως ξαφνικά μισή ώρα αργότερα για να δει ποιοι δούλευαν ακόμη…

Έτσι αξιολογούσε τους υπαλλήλους του.

Έτσι κατάφερε να γίνει ο πλούσιος και πετυχημένος εφοπλιστής …

Τι σημαίνει το DUCK για τον Γιάννη Καματάκη της MLS;

Αφού ασχοληθήκαμε με τον πετυχημένο εφοπλιστή ας ασχοληθούμε με την άλλη πλευρά του φεγγαριού.

Εμείς που ζούμε στη Θεσσαλονίκη, αγαπάμε το εξαιρετικό και μοναδικό («εσείς οι Αθηναίοι δεν ξέρετε να τρώτε») εστιατόριο DUCK, που κρύβεται σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Πυλαίας.

Το φαγητό είναι το κάτι άλλο και δεν είναι φθηνό.

Συμβαίνει όμως, το εστιατόριο αυτό να είναι το αγαπημένο και του Γιάννη Καματάκη της MLS.

Από τις συχνές του επισκέψεις άλλαξε και το ακρωνύμιο του DUCK και αντί για …πάπια…ονομάζεται πλέον Dinning Using Cash Kamatakis.

Μια φορά που λέτε λοιπόν, πριν από λίγες μέρες, συναντήθηκε ο Γιάννης Καματάκης, με έναν Ορκωτό Λογιστή που εργάζεται σε μία από τις Big 4 ελεγκτικές εταιρείες, από αυτές που ερευνούν τα πεπραγμένα της διοίκησης της MLS.

O …κιμπάρης Γιάννης, μόλις είδε τον ελεγκτή με την παρέα του, αμέσως έστειλε ένα μπουκάλι κρασί στο τραπέζι με τις καλύτερες ευχές του για «καλή όρεξη».

Δυστυχώς το μπουκάλι επεστράφη στον κ. Καματάκη με την υποσημείωση:

«Εσείς που χρωστάτε παντού, δεν δικαιούστε να κερνάτε…»

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Keywords
πατρα, real, ηλιαδης, real, εγινε, ηλιαδη, alpha bank, goldman sachs, πειραιας, ΑΕΚ, αθηνα, cfo, alpha, τραπεζες, sachs, εταιρεία, golden, ραε, ελλαδα, σημαίνει, business, απε, νέα, project, outlook, ιουνίου, δεη, μκο, κορονοϊός, καλοκαιρι, μετρο, τερνα, οτε, ελπε, θεσσαλονικη, προσφορες, υφίσταται, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τραπεζα πειραιως, νεος παπας, αδεια ειδικου σκοπου, αξιολογηση, κωστας καραμανλης, αδεια, γωνιες, δημοκρατια, δουλεια, εθνικη, ευχες, θηβα, λονδινο, μπιφτεκια, νησι, νησια, οικονομια, πειραιως, ραε, ωρα, alpha, cfo, outlook, αγορα, ανθρωπος, απε, αττικη, βαλιτσες, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, φαγητο, γειτονια, γινει, γηπεδο, γραφεια, δανειο, διαστημα, δημοσιο, διοικηση, δικη, ευκολο, ευρω, ειπαν, εκθεση, ελπε, εργα, εξομολογηση, εποχη, επιτυχια, εταιρεία, ετων, ευθυνη, εφοπλιστης, ιδια, ηλικια, υπηρεσιες, υφίσταται, θετικο, θολο, κεφαλαιο, κυρια, κρασι, κτιριο, λεφτα, ματι, μυγα, μηνες, μυστικο, μειωση, μαρια, μυαλο, ναυτιλια, ξερετε, παντα, ολγα, προβληματα, σιγουρο, συζυγο, συνεχεια, σπιτι, σουπερ, σχολειο, τερνα, τρια, φημη, φορα, ωρες, αφεντικο, μπαχαμες, business, δημητρης, δουλειες, goldman sachs, golden, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, project, ιουνίου, κωστας, πληροφοριες, πωληση, sachs, σημαίνει, σοκολατες, της παρεας, τραπεζα, θαλασσες, ωραιο, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα
Πάτρα, DIMAND, Ηλιάδη, Διαμαντίδη,patra, DIMAND, iliadi, diamantidi