Χρηματιστήριο Αθηνών: Η ώρα των αλλαγών στη διοίκηση

Τώρα βλέπουν ότι έχει μείνει πίσω σε όλα.

Φαίνεται πως ο κύβος ερρίφθη. Αυτό που έβλεπαν εδώ και χρόνια αρκετοί γνώστες των χρηματιστηριακών εξελίξεων, το βλέπουν τώρα και στην Κυβέρνηση. Μέχρι τώρα το οικονομικό επιτελείο δεν είχε ασχοληθεί αλλά πλέον είναι οφθαλμοφανές ότι το Χρηματιστήριο με τη διοίκηση που έχει δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Δεν έχει πάει άλλωστε πουθενά εδώ και 10 χρόνια και δεν αντανακλά τις ραγδαίες εξελίξεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο των fintech ούτε βέβαια αντανακλά τις όποιες θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και των επενδύσεων. Το ελληνικό Χρηματιστήριο

είναι ουραγός τεχνολογικά και επιχειρησιακά. Έχει τον ίδιο CEO Σωκράτη Λαζαρίδη εδώ και 12 χρόνια. Ο ίδιος εργάζεται στο Χρηματιστήριο εδώ και 27 χρόνια, από το 1994!
Το γεγονός ότι το δημόσιο δεν ελέγχει απευθείας μετοχές και δεν μπορεί να αλλάξει τη διοίκηση ήταν μέχρι τώρα ένα επιχείρημα που κάποιοι επικαλούνταν για να μην γίνουν οι αλλαγές. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, αφού το δημόσιο μπορεί να ασκήσει πίεση στους μετόχους που διορίζουν τη διοίκηση, δηλαδή στις τράπεζες.
Οι αποζημιώσεις μπορεί να είναι μεγάλες για ορισμένα άτομα, αφού φρόντισαν να λαμβάνουν μεγάλους μισθούς, αλλά είναι αναγκαίες προκειμένου να γίνει προσπάθεια ανανέωσης κάτι που η κυβέρνηση επιθυμεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα