Inditex: Επιστροφή σε κέρδη και μεγέθη μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά προ πανδημίας

Οι πωλήσεις στο εξάμηνο αυξήθηκαν σχεδόν 50% ενώ στο τρέχον τρίμηνο «τρέχουν» ξεπερνούν τις πωλήσεις του 2019.

Ο όμιλος Inditex από τους μεγαλύτερους στον κλάδο ένδυσης και υπόδησης παγκοσμίως (καταστήματα Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti κλπ) συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης στο β΄ τρίμηνο του 2021 με τις πωλήσεις να επιστρέφουν σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά πριν την πανδημία. Μάλιστα η εταιρεία

εμφάνισε κέρδη για το α΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η ισπανική εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,27 δισ. ευρώ στο εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουλίου έναντι των ζημιών 195 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Οι πωλήσεις στο εξάμηνο αυξήθηκαν σχεδόν 50% στα 11,94 δισ. ευρώ. Στο β΄ τρίμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 7% σε σταθερό νόμισμα, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Τα λειτουργικά κέρδη EBITDA του α΄ εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 3,1 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσια από τα 1,49 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνονται στο α΄ εξάμηνο, κατά 36% καθώς ο όμιλος επικεντρώθηκε στις ψηφιακές του δραστηριότητες, μια στρατηγική που δημιουργήθηκε από την πανδημία.

Ο όμιλος αναμένει τώρα ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις θα διαμορφωθούν υψηλότερα του 25% από το σύνολο του έτους.

Στο τρέχον τρίμηνο, δηλαδή στο γ΄ τρίμηνο της χρήσης που είναι σε εξέλιξη, οι πωλήσεις «τρέχουν» με ρυθμό 9% έναντι της αντίστοιχης περίοδος του 2019, δηλαδή πριν την πανδημία, επεσήμανε η διοίκηση της Inditex.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα