Αμπράμοβιτς: Η επαυλή του στο Κολοράντο των 50 εκατ. δολαρίων θα μπορούσε να γίνει στόχος κυρώσεων

Πρόκειται για ένα μοντέρνο σπίτι 14.000 τετραγωνικών σε 200 στρέμματα στο Snowmass του Κολοράντο, λίγο έξω από το Ασπεν.

Μια έπαυλη στο Rocky Mountain που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα ήταν πιθανότατα μεταξύ των πρώτων περιουσιακών στοιχείων που θα δέσμευε η κυβέρνηση των ΗΠΑ εάν του επιβάλονταν κυρώσεις από τον Λευκό Οίκο ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δικηγόρους και στελέχη ακινήτων.

Μεταξύ των πολλών παγκόσμιων

ακινήτων του Αμπράμοβιτς είναι ένα μοντέρνο σπίτι 14.000 τετραγωνικών σε 200 στρέμματα στο Snowmass του Κολοράντο, λίγο έξω από το Ασπεν. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, του οποίου ο στόλος των γιοτ, η ποδοσφαιρική ομάδα και τα γιγάντια σπίτια στο Λονδίνο, τη Γαλλία και το St. Bart's του έδωσαν υψηλό προφίλ στη Δύση, αγόρασε το ακίνητο το 2008 για 36,5 εκατομμύρια δολάρια. Τοπικοί μεσίτες λένε ότι το ακίνητο πιθανότατα θα πουληθεί για πολύ περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια λόγω των αυξανόμενων τιμών - καθιστώντας το το δεύτερο πιο ακριβό σπίτι που πωλήθηκε ποτέ στην περιοχή του Άσπεν.

«Είναι ένα απίστευτο ακίνητο και πολύ σπάνιο», δήλωσε ο Ράιλι Γουόργουικ, συνιδρυτής της μεσιτικής ομάδας Saslove & Warwick με έδρα το Άσπεν στο Douglas Elliman Real Estate. «Πολλοί από τους πελάτες μου το έχουν ρωτήσει».

Ο Αμπράμοβιτς έχει επίσης ένα σπίτι σε στυλ σαλέ 5.500 τετραγωνικών στο Snowmass Village, το οποίο αγόρασε το 2008 για 11,8 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τοπικά αρχεία ιδιοκτησίας. Το ακίνητο, ακριβώς κάτω από το μεγαλύτερο σπίτι του, πιθανότατα χρησιμεύει ως ξενώνας, σπίτι επιστάτη ή σπίτι σκι, καθώς βρίσκεται δίπλα στις πίστες, λένε τοπικοί μεσίτες.

Οι ειδικοί λένε ότι τα ακίνητα είναι πρωταρχικοί στόχοι για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων εάν επιβληθούν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ακίνητα που ανήκουν σε ολιγάρχες στις ΗΠΑ, τα ακίνητα Snowmass αγοράστηκαν και παραμένουν στο όνομα του Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με τοπικά αρχεία ιδιοκτησίας. Η κυβέρνηση μπορεί πιο εύκολα και γρήγορα να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό την επίσημη ιδιοκτησία ενός ατόμου υπό κυρώσεις, καθώς δεν χρειάζεται να περάσουν από νομικές διαδικασίες για να καθορίσουν την ιδιοκτησία.

Τα περισσότερα ακίνητα των ΗΠΑ που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους και ολιγάρχες διατηρούνται μέσω ανώνυμων εταιρειών ή LLC για να κρύψουν την πραγματική τους ιδιοκτησία. Πολλοί ολιγάρχες μεταβίβασαν επίσης τις αμερικανικές περιουσίες τους τα τελευταία χρόνια σε συγγενείς ή συνεργάτες. Ο Oleg Deripaska μεταβίβασε την ακίνητη περιουσία του στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων δύο αρχοντικών στο Μανχάταν και ενός σπιτιού στην Ουάσιγκτον, σε συγγενείς. Ο Αμπράμοβιτς μεταβίβασε την κυριότητα τριών αρχοντικών στο Μανχάταν στην πρώην σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα το 2018.

Ο Αμπράμοβιτς έχει τιμωρηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, αλλά όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος εξετάζει επί του παρόντος εάν θα συμπεριλάβει τον Αμπράμοβιτς στον επόμενο γύρο κυρώσεων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις.
Η απειλή κατάσχεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ήδη πυροδοτήσει εκτεταμένες εικασίες και ίντριγκα στο Άσπεν, μια μικρή πόλη με τεράστια περιουσία και υπερμεγέθη σπίτια. Η κληρονόμος της Wal-Mart, Ann Walton Kroenke, η ιδρυτής της L Brands, Leslie Wexner, οι μεγιστάνες τροφίμων και ποτών Stuart και Linda Resnick έχουν σπίτια εκεί, μαζί με τους γονείς του Jeff Bezos και τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Byron Allen. Η Goldie Hawn και ο Kurt Russell είναι μακροχρόνια "ασπενίτες" και οι Kardashians, Kate Hudson και Kevin Hart συγκαταλέγονται στους τακτικούς επισκέπτες.

Οι ντόπιοι λένε ότι ο Αμπράμοβιτς συνήθιζε να έχει υψηλό προφίλ στην πόλη, διοργανώνοντας ένα πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 2008 με τους Pussycat Dolls. Έχει επίσης κάνει τοπικές φιλανθρωπίες, με το όνομά του να αναφέρεται σε περίοπτη θέση ως δωρητής του Chabad of Aspen της εβραϊκής κοινότητας.

Τα αρχεία του τοπικού φόρου ακινήτων δείχνουν ότι χρεώθηκε πρόσφατα 68.000 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας για το μεγάλο σπίτι και 29.000 δολάρια για το μικρότερο ακίνητο.

Την τελευταία δεκαετία, ωστόσο, ο Αμπράμοβιτς έμεινε μακριά από τα τοπικά φώτα της δημοσιότητας. Οι ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και οι κάτοικοι λένε ότι το επισκέπτεται σπάνια έως ποτέ. Το ακίνητο είναι ιδανικό για ιδιωτικότητα, που περιβάλλεται από 200 στρέμματα στο τέλος ενός απομακρυσμένου, στενού ορεινού δρόμου με μόνο ένα άλλο σπίτι. Ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε εύκολα να κάνει τα 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το ιδιωτικό του τζετ και να μείνει στο σπίτι του χωρίς κανέναν δημόσιο έλεγχο, λένε οι ντόπιοι.

«Αυτό το σπίτι είναι πολύ ιδιωτικό και απομακρυσμένο», είπε ο μεσίτης ακινήτων Warwick. «Μπορούσε εύκολα να γλιστρήσει μέσα και έξω χωρίς να το καταλάβει κανείς».

Το σπίτι είναι πολύ γνωστό στους αρχιτεκτονικούς κύκλους και σχεδιάστηκε από την Voorsanger Architects με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σκαρφαλωμένο σχεδόν 1.000 πόδια πάνω από το Snowmass Village, υψώνεται σαν μια γιγάντια γυάλινη σφήνα κατά μήκος της Wildcat Ridge. Η οροφή του με διπλωμένη πλάκα, που μοιάζει με γιγάντιο φτερό, σχεδιάστηκε για βαριά φορτία χιονιού και πρόβολους 40 πόδια πάνω από το δρόμο.

Στο εσωτερικό, το σπίτι είναι ντυμένο με κομψή μαύρη καρυδιά με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν εντυπωσιακή θέα στο Capitol Peak, στο όρος Daly, στην κοιλάδα Roaring Fork και στο Aspen. Ένας τοίχος από βρύα-βράχο ύψους 12 ποδιών χωρίζει την ανατολική και τη δυτική πτέρυγα. Οι μεσίτες λένε ότι ο Αμπράμοβιτς πρόσθεσε βελτιώσεις αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος στο υπόγειο.

Εάν επιβληθεί κύρωση στον Αμπράμοβιτς, η νέα Task Force Klepto Capture του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πιθανότατα θα είναι σε θέση να παγώσει το ακίνητο, αλλά όχι να το κατασχέσει ή να το αποκτήσει. Οι ειδικοί σε θέματα κυρώσεων λένε ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει τον τίτλο είναι αν μπορέσει να αποδείξει ότι ο Αμπράμοβιτς έχει διαπράξει ένα έγκλημα στις ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, δυνητικοί πλούσιοι αγοραστές κάνουν ήδη κρούσεις. Όπως πολλές εξαιρετικά πλούσιες πόλεις μετά την πανδημία, το Άσπεν έχει έλλειψη πολυτελών κατοικιών προς πώληση, με πολύ περισσότερους αγοραστές παρά πωλητές. Η προσφορά μονοκατοικιών στο Άσπεν μειώθηκε κατά 60% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την Douglas Elliman Real Estate. Η μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού στο Άσπεν είναι τώρα ρεκόρ 13 εκατομμυρίων δολαρίων.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα