Ασιατικές αγορές: Χαμηλές πτήσεις στα χρηματιστήρια

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 1,02%.  

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού παρουσίασαν μικτές συναλλαγές το πρωί της Δευτέρας (21/3), καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στην απελευθέρωση του πιο πρόσφατου επιτοκίου αναφοράς δανεισμού της Κίνας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος αυξήθηκε περισσότερο από 1% στις αρχές των συναλλαγών, διέγραψε κέρδη και έπεσε σε αρνητικό έδαφος καθώς διολίσθησε 1,02%.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της China

Evergrande που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ και των υπηρεσιών περιουσίας της και της μονάδας νέων ενεργειακών οχημάτων σταμάτησε τη Δευτέρα, σύμφωνα με ειδοποιήσεις ανταλλαγής. Η Evergrande είπε ότι η διακοπή της διαπραγμάτευσης σχετίζεται με την εκκρεμή δημοσίευση μιας ανακοίνωσης που περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες.

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν επίσης νωρίτερα κέρδη, με το Shanghai composite να υποχωρεί 0,69% και το στοιχείο Shenzhen να υποχωρεί 0,332%.

Το βασικό επιτόκιο δανείου ενός έτους της Κίνας διατηρήθηκε αμετάβλητο στο 3,7% τη Δευτέρα, σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες από έρευνα του Reuters.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τα σενάρια υποστήριξης πολιτικής από το Πεκίνο μετά από αναφορά των κινεζικών κρατικών μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα που σηματοδοτούσε υποστήριξη για τις κινεζικές μετοχές.

Σε άλλες περιοχές της περιοχής, ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 0,22% ενώ ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,66%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία είναι κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας διαπραγματεύτηκε 0,8% χαμηλότερα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα