UBS: Μείωση κερδών το 4ο τρίμηνο 2021 - Θέτει νέους φιλόδοξους στόχους κερδοφορίας

Η ελβετική τράπεζα σημείωσε καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους, 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο.

Η UBS την Τρίτη ανέφερε πτώση στα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και έθεσε φιλόδοξους νέους στόχους κερδοφορίας ως μέρος μιας στρατηγικής ενημέρωσης.

Η ελβετική τράπεζα σημείωσε καθαρά κέρδη που αποδίδονται

στους μετόχους, 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, χαμηλότερα από 1,64 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, και από τα 2,28 δισεκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι η UBS θα δημοσιεύσει καθαρό εισόδημα 863 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αποδοθεί στους μετόχους, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσίευσε η τράπεζα.

Τα στοιχεία ανεβάζουν τα κέρδη ολόκληρου του έτους της τράπεζας στα 7,46 δισεκατομμύρια δολάρια, υψηλότερα από την πρόβλεψη για 6,98 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα της UBS επλήγη από μια αύξηση 740 εκατομμυρίων δολαρίων στις δικαστικές διατάξεις για μια γαλλική διασυνοριακή φορολογική υπόθεση. Στα τέλη Δεκεμβρίου, η τράπεζα κατέθεσε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας κατά απόφασης εφετείου του Παρισιού να επικυρώσει μια καταδικαστική απόφαση για ξέπλυμα χρήματος.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα