Η Meta Platforms (Facebook) εξαγοράζει την ελληνική start up Accusonus

H Accusonus είναι μια ελληνική εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει λογισμικό για παραγωγή/μουσικής.

Η αμερικανική εταιρεία Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει την ελληνική start up Accusonus. Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί αμερικανική εταιρεία στη

χώρα μας κάτι που είχε δημοσιοποιήσει προ ημερών ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. Η πρώτη ήταν η εξαγορά της Viva Wallet από τη JP Morgan.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Meta Platforms εξετάζει το ενδεχόμενο και ίδρυσης θυγατρικής στην Ελλάδα.

Η συμφωνία για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή και να προσταθεί στις συμφωνίες που ολοένα και πληθαίνουν το τελευταό διάστημα καθώς το ελληνικό οικοσύστημα αποκτά σιγά - σιγά σύγχρονα χαρακτηριστικά εξωστρέφειας και διεθνών εμπορεύσιμων προϊόντων και αγαθών.

Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται μεταξύ 70 και 100 εκατ. δολαρίων.

H Accusonus είναι μια ελληνική εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει λογισμικό για παραγωγή/μουσικής. Iδρύθηκε το 2013 στην Πάτρα, ενώ έχει αποκτήσει παρουσία και στο Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) με την Accusonus Inc. Η Accusonus αναπτύσσει τόσο αυτόνομο λογισμικό όσο και πρόσθετα ήχου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε προγράμματα σταθμών εργασίας ψηφιακού ήχου (DAW) και σε λογισμικό επεξεργασίας βίντεο.

Η Meta Platforms θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στην Accusonus και θα εισφέρει επιπλέον κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών της. Επικεφαλής της εταιρείας θα παραμείνουν οι ιδρυτές της Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Ηλίας Κοκκίνης και Michael Tzannes.

Keywords
Τυχαία Θέματα