Swot Hospitality: Σχέδια για συμμετοχή σε τουριστικές επενδύσεις και επέκταση στο εξωτερικό

Τα σημαντικά νέα ξενοδοχειακά projects, που προγραμματίζονται για το 2022 σε συνεργασία με διεθνή brands και οι κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί με ευρύτερο χρονικό ορίζοντα   

Κινήσεις ανάπτυξης δρομολογεί η Swot Hospitality, εταιρεία Hotel Management με έδρα την Αθήνα, η οποία ειδικεύεται στην διαχείριση και

ανάπτυξη τουριστικών ακινήτων, στις τουριστικές επενδύσεις, το Sales & Marketing, από το οποίο και ξεκίνησε, και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες

Η SWOT Hospitality, επί του παρόντος διαχειρίζεται ξενοδοχεία διεθνών εμπορικών brands όπως η Marriott International Inc., η Hyatt Hotels Corporation, η Nikki Beach Hotels & Resorts έχοντας επίσης πιστοποίηση σαν white label operator (WLO) από την Accor S.A., την Intercontinental Hotels & Resorts και την Leading Hotels of the World και θέλει να εξελιχθεί σε one-stop-shop για το Hotel Management.

Όπως ανέφεραν στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους ο Στέλιος Ν. Κουτσιβίτης Πρόεδρος και εκ των βασικών μετόχων της SWOT και ο Πάνος Χ. Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος και επίσης εκ των βασικών μετόχων της SWOT η εταιρεία σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τόσο την έναρξη δραστηριότητας μίσθωσης επώνυμων ξενοδοχείων όσο και την επέκταση εκτός Ελλάδος, εστιάζοντας στα Βαλκάνια και ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπου η SWOT έχει εντοπίσει πως υπάρχει κενό και ζήτηση για management operators τόσο από διεθνείς αλυσίδες όσο και από ιδιοκτήτες/επενδυτές. Στο «ραντάρ» της εταιρείας βρίσκονται και η Τουρκία και άλλες περιοχές της Ευρώπης, αλλά δεν αποτελούν αυτή την στιγμή προτεραιότητα καθώς εκεί δεν παρατηρείται σε τόσο μεγάλο βαθμό η προαναφερθείσα ανάγκη.

Επίσης η SWOT έχει θέσει την συμμετοχή σε επενδύσεις σε συνεργασία με θεσμικούς επενδυτές και ήδη έχει ξεκινήσει να εξετάζει projects.Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσοβίτης η εταιρεία θέλει να συμμετέχει σε τουριστικές επενδύσεις σαν μέτοχος μειοψηφίας αλλά όπως υπογράμμισε θα προχωρήσει με πολύ προσεχτικά βήματα και με πλάνο να υλοποιήσει όχι περισσότερα από 1-2 projects το πολύ σε χρονικό ορίζοντα τριετίας

Τα νέα projects

Πέρα, όμως, από αυτά τα σχέδια που δρομολογεί για το μέλλον η SWOT, παράλληλα το 2022 επιφυλάσσει για την εταιρεία και σημαντικά νέα projects, που βρίσκονται στην τελική ευθεία τους. Αναλυτικότερα στο portfolio της εταιρείας βρίσκεται το Nikki Beach της ιδιοκτησίας ΜHV Mediterranean Hospitality Venture των Invel Real Estate, PRODEA Investments και YODA GROUP, με την SWOT να συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία των τελευταίων ετών, που έχει οδηγήσει στο turnaround της μονάδας.

Ακόμη μέσα στο 2022, η εταιρεία πρόκειται να εδραιώσει και να επεκτείνει την σχέση συνεργασίας με την Marriot. Συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2022 σε συνεργασία με την SWOT θα ανοίξει το -200 δωματίων- Moxy Athens City (Marriott International) στην καρδιά της Αθήνας στο Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια και αποτελεί ιδιοκτησία της Dimand και Prodea Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του brand στην ελληνική αγορά μετά το Moxy Patra Marina, που επίσης είναι ιδιοκτησίας της Dimand και Prodea και εντάσσεται στο portfolio της SWOT. Επίσης τον Ιούλιο του 2022 πρόκειται να ανοίξει Monasty by Autograph Collection της Marriott International, το οποίο θα είναι το πρώτο international branded ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησία της Μηχανικής Περιβάλλοντος. Βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους και σηματοδοτεί την έναρξη της δραστηριότητας της SWOT στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Βέβαια, στρατηγική της SWOT είναι να συνεργάζεται με πολλούς ξενοδοχειακούς ομίλους και brands και σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται πίσω και από το Magma Resort Santorini, The Unbound Collection by Hyatt, που ανοίγει το Μάιο του 2022 και αποτελεί ιδιοκτησία της οικογένειας Παπακαλιάτη. Aκόμη τα νέα projects περιλαμβάνουν και το Υi Mykonos ιδιοκτησίας ORA Hospitality, που ανοίγει τον Ιούλιο του 2022 και αποτελεί ιδιοκτησία του Ομίλου Sawiris αλλά και το Lindian Village Rhodes, ιδιοκτησία του επενδυτικού κεφαλαίου Zetland Capital, στο οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί rebranding-repositioning και από το 2023 να φέρει την επωνυμία κάποιου διεθνούς brand.

Σημειώνεται πως μαζί με αυτά τα νέα project o συνολικός τζίρος των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται η SWOT Hospitality κυμαίνεται περί τα 50 εκατ ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα