Elon Musk: Πούλησε και άλλες μετοχές της Tesla και δήλωσε ότι «σχεδόν τελείωσε» τις ρευστοποιήσεις

Ο Elon Musk πούλησε επιπλέον μετοχές της Tesla αξίας 928,6 εκατ. δολαρίων, πλησιάζοντας πιο κοντά στον στόχο μείωσης του μεριδίου που κατέχει στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά 10%.

Η πώληση 934.091 μετοχών έγινε αφότου ο Μusk έγραψε στο Twitter ότι «σχεδόν έχει τελειώσει» με τη μείωση του ποσοστού του στην Tesla, δίνοντας διευκρινήσεις

σχετικά με ένα προηγούμενο σχόλιο σε συνέντευξή του σε μια σατιρική ιστοσελίδα, ότι είχε ήδη φτάσει τον στόχο του.

«Πούλησα μετοχές που θα έπρεπε να αντιστοιχούν στην μείωση της συμμετοχής μου στην Tesla κατά περίπου 10%”, είπε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στο Babylon Bee, σε μια συνέντευξη που αφορούσε στον πλούτο, τους φόρους και τις προτεραιότητές του. Διευκρίνισε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι περισσότερες πωλήσεις έρχονται με βάση ένα ήδη προγραμματισμένο σχέδιο.

When the 10b preprogrammed sales complete. There are still a few tranches left, but almost done.

Elon Musk (@elonmusk) December 22, 2021

Τα προηγούμενα σχόλια του Μusk έδωσαν ώθηση στη μετοχή της Tesla, η οποία εμφάνισε την καλύτερη της ημέρα από την 1η Νοεμβρίου.

Χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 τρισ. δολάρια

Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 7,5% στα 1.008,87 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέβηκε ξανά πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Αργά την Κυριακή, ο Musk δήλωσε μέσω ενός tweet ότι επρόκειτο να πληρώσει φόρους άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, απαντώντας στην κριτική ορισμένων νομοθετών, όπως η γερουσιαστής Elizabeth Warren που αποκάλεσε τον Μusk «τζαμπατζή» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. H Warren και άλλοι κορυφαίοι Δημοκρατικοί, ισχυρίζονται ότι οι δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Μusk, αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους.

«Δεν έχω λογαριασμούς offshore, δεν έχω φορολογικά καταφύγια», είπε ο Μusk, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να πληρώσει τους φόρους του μόνος του σε λίγες μόνο ώρες. «Όλα είναι εξαιρετικά διαφανή».

Σημειώνεται ότι μετά και την τελευταία πώληση το σύνολο των μετοχών που έχει ρευστοποιήσει το τελευταίο διάστημα ο δισεκατομμυριούχος ανέρχεται σε 14,7 εκατομμύρια, αξίας περίπου 15,4 δισ. δολαρίων. Θα χρειαστεί να πουλήσει περίπου 17 εκατομμύρια μετοχές για να απαλλαχθεί από το 10% του μεριδίου του, υποθέτοντας ότι η υπόσχεσή του εξαιρεί τις ασκήσιμες options.

H μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 18% από το υψηλό που κατέγραψε στις 4 Νοεμβρίου, λίγο πριν ο Musk αρχίσει να πουλά μετοχές.

Ο Musk, 50 ετών, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, με περιουσία 260,9 δισ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:Elon Musk: Φόρος μαμούθ 11 δισ. δολαρίων για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου
Keywords
Τυχαία Θέματα