Simona Mancinelli, Premier Capital: Πιστεύαμε από την πρώτη στιγμή στην ελληνική αγορά

Η Managing Director της Premier Capital Ελλάς, που διαχειρίζεται τα εστιατόρια McDonald’s στην ελληνική αγορά για το success story της εταιρείας αλλά και την προσωπική της διαδρομή στην θέση της επικεφαλής

Η Simona Mancinelli ζει και εργάζεται στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια, ξεκινώντας ως Director of Operations αρχικά και αναλαμβάνοντας στη συνέχεια ως Managing Director στην Premier Capital

Ελλάς, που διαχειρίζεται τα εστιατόρια McDonald’s στην ελληνική αγορά. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επαναφορά του brand στην ανάπτυξη και την κερδοφορία στη χώρα μας και έχει συμβάλει σημαντικά στη δυναμική επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας. Στο Business News Magazine μίλησε για αυτήν τη διαδρομή, τις αξίες της McDonald’s και την «glocal» φιλοσοφία της, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια Managing Director στην Ελλάδα αλλά και τη ζωή της στη χώρα μας.

Θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε συνοπτικά την Premier Capital plc και τον μητρικό όμιλο Hill Ventures;

Η Premier Capital plc είναι Developmental Licencee της McDonald’s σε έξι ευρωπαϊκές χώρες. Ανέλαβε την ανάπτυξη των εστιατορίων McDonald’s για τη Μάλτα το 2005, για τις Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία το 2007, για την Ελλάδα το 2011 και για τη Ρουμανία το 2016. H Premier Capital plc λειτουργεί σήμερα 163 εστιατόρια στις έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών McDrive και McCafe, ενώ απασχολεί περισσότερους από 8.800 εργαζομένους.

Η Premier Capital plc είναι ο τομέας διαχείρισης εστιατορίων McDonald’s της Hili Ventures, ενός ομίλου με πολυσχιδείς δραστηριότητες ως στρατηγικός συνεργάτης της McDonald’s και της Apple και στους τομείς των logistics, marine και μηχανικής (engineering), διαχείρισης ακινήτων, τεχνολογίας, πετρελαιοειδών, ξενοδοχειακών και leasing. Με παρουσία σε δέκα χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής και με μία ομάδα από 9.500 εργαζομένους, η Hili Ventures είναι επίσημος συνεργάτης των εταιρειών Cisco, CMA CGM, Diebold Nixdorf, Gemalto, Hoffmann, IBM, Konecranes, Lenovo, Microsoft, NCR, Tranter, Terberg και άλλων διεθνών brands.

Καθ’ όλην τη διάρκεια της πανδημίας και παρά τις δύσκολες συνθήκες των συναλλαγών, η Premier Capital επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και οι εταιρείες του ομίλου κατόρθωσαν να παραμείνουν κοντά στις κοινότητές τους και στις έξι αγορές, παρά τους αυστηρούς και διαρκώς μεταβαλλόμενους περιοριστικούς κανόνες που επέβαλλαν οι υγειονομικές αρχές. Μπορέσαμε να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα καταναλωτικής ζήτησης, εξυπηρετώντας κυρίως μέσα από τις υπηρεσίες McDrive, McDelivery και take away από τα εστιατόρια (καθώς η δυνατότητα dine-in τέθηκε σε αναστολή στις περισσότερες αγορές του ομίλου). Στην άκρως απαιτητική χρονιά του 2020, η Premier Capital plc κατέγραψε μείωση του τζίρου κατά 6,5%, ο οποίος ανήλθε στα 319 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ήταν 19 εκατ. ευρώ, μειωμένα συγκριτικά με τα 28 εκατ. ευρώ του 2019. Παρ’ όλα αυτά, ο όμιλός μας συνέχισε να ακολουθεί το μακροπρόθεσμο όραμα και την επενδυτική στρατηγική του, με το άνοιγμα πέντε νέων εστιατορίων και την ανακαίνιση δεκατεσσάρων από τα υφιστάμενα.

Η Premier Capital Hellas Α.Ε. το 2021 συμπληρώνει δέκα χρόνια πορείας στην ελληνική αγορά. Τι έχει κατορθώσει μέσα σε αυτή την περίοδο και ποια θα λέγατε πως είναι τα ορόσημα σε αυτήν τη διαδρομή;

Έχουμε παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και δέκα χρόνια και παρά τον έντονο ανταγωνισμό από εγχώρια και διεθνή brands, καθώς και το συνεχιζόμενο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, τα αποτελέσματά μας καταγράφουν αύξηση σε ετήσια βάση και το μερίδιο αγοράς μας διευρύνεται. To brand μας στηρίζεται στην ευκολία, στο λεγόμενο «convenience», και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξυπηρέτηση των πελατών μέσα από τις υπηρεσίες McDrive και McDelivery. Αυτήν τη στιγμή λειτουργούμε 16 εστιατόρια McDrive (από τα 26 εστιατόριά μας) και εξακολουθούμε να επεκτείνουμε την υπηρεσία McDelivery, για να προσεγγίσουμε περισσότερους καταναλωτές στην τοποθεσία προτίμησής τους.

Η Premier Capital είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην παγκόσμια αποστολή του brand. Η λειτουργία καταπληκτικών εστιατορίων αποτελεί το θεμέλιό μας και οι άνθρωποί μας διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο ως προς αυτό. Μέρος του επενδυτικού μας πλάνου εστιάζει στην ανακαίνιση των υφιστάμενων εστιατορίων βάσει του σύγχρονου μοντέλου υπηρεσιών “Experience of the Future”, που αποτελεί ένα επαναστατικό μοντέλο υπηρεσιών, με στόχο να προσφέρει μια ακόμη πιο άνετη, προσωποποιημένη και διασκεδαστική επίσκεψη. Περιλαμβάνει τα καινοτόμα υψηλής λειτουργικότητας μηχανήματα αυτόματης παραγγελίας (kiosks) για self-ordering, την υπηρεσία εξυπηρέτησης στο τραπέζι (table service) με υπέρυθρη τεχνολογία εντοπισμού του πελάτη (infra-red customer location technology), μοντέρνα menu boards, αυξημένη λειτουργικότητα από το mobile app (εφαρμογή), καλύτερη εξυπηρέτηση εντός του εστιατορίου και όλα αυτά σε ένα σύγχρονο και πιο συναρπαστικό περιβάλλον εστιατορίου. Μέσω της ψηφιακής καινοτομίας συνεχίζουμε να αλληλεπιδρούμε με τους πελάτες μας μέσα από το McDonald’s App. Η εφαρμογή για κινητά είναι διασκεδαστική και εύκολη στη χρήση και καταγράφει συνεχώς αύξηση, τόσο στον αριθμό εγγεγραμμένων χρηστών όσο και στις δυνατότητες που προσφέρουν διευκόλυνση, επιβράβευση, αξία και ψυχαγωγία στους πελάτες μας.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία απέσπασε το βραβείο «Greek Business Champions της Δεκαετίας» στα βραβεία «Οι Χρυσοί Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», ως αναγνώριση της αύξησης του κύκλου εργασιών (114,6%) και των προ φόρων κερδών (819%) στη διάρκεια της περιόδου 2011-2019. Πώς το κατορθώσατε παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία;

Αναλάβαμε την ελληνική αγορά το 2011 με τη σαφή δέσμευση να επενδύσουμε στη McDonald’s. Έχοντας πλήρη επίγνωση των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η αγορά, ήμασταν και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης.

Ειδικά σήμερα, που βγαίνουμε από αυτή την πρωτοφανή διεθνή κρίση σε ισχυρή θέση, διατηρούμε το όραμά μας για την επιχείρηση και είμαστε έτοιμοι προκειμένου να αγκαλιάσουμε ένα λαμπρό μέλλον στην Ελλάδα. Βλέπουμε πολλές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της McDonald’s και για προσφορά μιας ενδυναμωμένης εμπειρίας στους πελάτες μας μέσω αξίας και καινοτομίας. Ο στόχος μας είναι να ενισχύουμε όλο και περισσότερο το brand McDonald’s στην αγορά, να αυξάνουμε την προσβασιμότητα και να ενισχύουμε περαιτέρω τη σχέση με τους πελάτες μας.

Η αποστολή του brand McDonald’s «να προσφέρουμε απολαυστικές στιγμές εύκολα για όλους» (making delicious feel-good moments easy for everyone) γίνεται πράξη μέσα από τη συνολική εμπειρία που παρέχουμε στους πελάτες μας καθημερινά και βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της στρατηγικής μας. Έχουμε δεσμευθεί να εξυπηρετούμε όλους τους καταναλωτές, τον πιο πιστό μας πελάτη καθώς και τον περαστικό επισκέπτη.

Η επιτυχία μας προέρχεται από τις αξίες μας και έχει πηγή έμπνευσης το πάθος των ανθρώπων μας για το brand.

Χάρη στην εξαιρετική ομάδα μας στην Ελλάδα, καταφέραμε να παραμείνουμε κοντά στους πελάτες μας και να τους εξυπηρετήσουμε με υψηλές αξίες και ασφάλεια, αποδεικνύοντας τη δύναμη αυτού του σπουδαίου brand.

Ποιο είναι το ύψος των επενδύσεων της εταιρείας στην Ελλάδα μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια; Τι προβλέπει το πλάνο σας για τη συνέχεια;

Από το 2011 μέχρι σήμερα, έχουμε επενδύσει περισσότερα από 27,5 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, για το άνοιγμα νέων εστιατορίων, την ανακαίνιση υφισταμένων καθώς και την αναβάθμιση υποδομών και τεχνολογιών σε ολόκληρο το δίκτυο. Μόνο μέσα στους τελευταίους 18 μήνες της κρίσης της πανδημίας, εγκαινιάσαμε τρία νέα εστιατόρια στην Αθήνα, υλοποιώντας μια συνολική επένδυση ύψους 4,85 εκατ. ευρώ. Αυτήν τη στιγμή λειτουργούμε 26 εστιατόρια McDonald’s στην Ελλάδα, σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Άλιμο, Βάρη, Βριλήσσια, Γλυφάδα, Ιερά Οδό, Ίλιον, Λεωφόρο Κηφισίας, Λεωφόρο Κηφισού, Λεωφόρο Μεσογείων, Μεταμόρφωση, Πολυδένδρι-Καπανδρίτι, Παλαιό Φάληρο, Σύνταγμα, Σπάτα (Εμπορικό Κέντρο Smart Park), Χαλάνδρι, Θεσσαλονίκη (Εμπορικό Κέντρο One Salonica και Καλαμαριά), Κρήτη (Ηράκλειο, Μάλια, Χερσόνησο), Λάρισα, Ρόδο (πόλη Ρόδου και Φαληράκι), Ζάκυνθο και Σαντορίνη.

Επιπρόσθετα, δύναμή μας είναι οι άνθρωποί μας. Έχουμε απασχολήσει και εκπαιδεύσει εκατοντάδες ανθρώπους, για τους οποίους είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Στους μήνες της πανδημίας, οι άνθρωποί μας ήταν εκείνοι που διασφάλισαν το να παραμείνει η McDonald’s κοντά στην κοινότητα και να συνεχίζει να εξυπηρετεί με πάθος, υπερηφάνεια και, κυρίως, ασφάλεια.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να επεκτείνουμε το δίκτυό μας στην Ελλάδα, να φέρουμε το brand πιο κοντά σε περισσότερους επισκέπτες και να αναβαθμίσουμε την υπέροχη εμπειρία McDonald’s με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια, την αξία και την ευκολία μέσω των McDrive, McDelivery και των ψηφιακών καναλιών μας, συμπεριλαμβανομένου και του McDonald’s app. Συνολικά, στόχος μας είναι να προσφέρουμε απολαυστικό φαγητό και αξία με εξαιρετικές υπηρεσίες, που πραγματικά προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία McDonald’s σε κάθε επίσκεψη.

Πώς, ακριβώς, επηρέασε η κρίση της πανδημίας την εταιρεία στην Ελλάδα; Ποιες ήταν οι βασικές προκλήσεις που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε και να ξεπεράσετε;

Η δραστηριότητά μας στην Ελλάδα επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και διατήρησε τις επιδόσεις της σε όλο το δίκτυο. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κορυφαίων σε απόδοση χωρών στο δίκτυο της Premier Capital και κατόρθωσε να περιορίσει τη μείωση των πωλήσεων το 2020 στο 8% παρά τους περιορισμούς που επέβαλλαν οι τοπικές αρχές και την αναστολή της υπηρεσίας dine-in. Tα εστιατόριά μας επένδυσαν στην ευκολία και επικεντρώθηκαν στα κανάλια εξυπηρέτησης McDrive και McDelivery, που αποδείχθηκαν εξαιρετικά επιτυχημένα την προηγούμενη χρονιά.

Η ασφάλεια του προσωπικού και των πελατών μας υπήρξε πάντοτε η βασική μας προτεραιότητα. Τον τελευταίο χρόνο εστιάσαμε τις προσπάθειές μας στο να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Όλα τα εστιατόριά μας στην Ελλάδα έχουν πιστοποιηθεί από τη Lloyd’s Register, για την εφαρμογή του προγράμματος Hospitality Stay Safe, διασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας, καθαριότητας και υγιεινής. Επιπλέον, τα εστιατόριά μας λειτουργούν σύμφωνα με τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που επιτάσσουν οι υγειονομικές αρχές.

Πώς εξελίσσεται το 2021 μέχρι στιγμής όσον αφορά τις πωλήσεις; Πώς εκτιμάτε πως θα «κλείσει» η οικονομική σας χρονιά;

Όπως φαίνεται, ο αντίκτυπος της πανδημίας το 2021 θα είναι μικρότερος σε σχέση με όσα βιώσαμε το 2020. Μέτρα περιορισμού εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, αλλά υπάρχει σημαντική πρόοδος όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, ενώ κατά τους θερινούς μήνες ο τουρισμός σημείωσε υψηλές επιδόσεις.

Τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αφοσίωση των ανθρώπων μας. Οφείλω να αναφέρω για ακόμη μια φορά πόσο υπερήφανοι είμαστε για τους ανθρώπους μας, που διατηρούν πολύ υψηλό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και το ενδιαφέρον για τους πελάτες μας και που ενσαρκώνουν τις αξίες αυτού του σπουδαίου brand μέσα από την αφοσίωση και την ηγετική ικανότητά τους. Χάρη σε αυτούς η επιχείρησή μας είναι δυνατή και μπορεί και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Ποιες είναι οι βασικές τάσεις που βλέπετε να αναδύονται σε σχέση με το φαγητό και τα τρόφιμα διεθνώς και πώς επιχειρούν η ΜcDonald’s και η Premier Capital να ανταποκριθούν στη στροφή των καταναλωτών σε πιο υγιεινές επιλογές;

H περίοδος του lockdown άλλαξε τον τρόπο που οι καταναλωτές αναζητούν το γεύμα τους. Η «ευκολία» αποτελεί κυρίαρχη τάση για την ταχεία εστίαση και είναι ένας από τους λόγους που η αγορά delivery αναπτύσσεται ραγδαία.

H McDonald’s ήταν πάντα συνώνυμη της άνεσης και της αξίας. Μέσω των υπηρεσιών McDelivery και McDrive προφέρουμε εναλλακτικούς τρόπους παραγγελίας απολαυστικού φαγητού και διευρύνουμε την πρόσβαση των καταναλωτών στα McDonald’s.

Μέσω της αυξανόμενης ψηφιοποίησης, αναδιαμορφώνουμε και εκσυγχρονίζουμε την αλληλεπίδραση με τους πελάτες μας, προσαρμοσμένοι στον τρόπο ζωής τους (lifestyle). Με τις υπηρεσίες McDrive και McDelivery επεκτείνουμε την εμπειρία McDonald’s, προσεγγίζοντας τους πελάτες μας με τρόπο που τους εξυπηρετεί ή στο χώρο της επιλογής τους. Το McDonald’s Drive Thru λειτουργεί 24/7 και προσφέρει γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, επιτρέποντας στους πελάτες να παραγγέλνουν και να παραλαμβάνουν από την άνεση τους αυτοκινήτου τους.

Στη σημερινή εποχή είναι σημαντικό οι καταναλωτές να νιώθουν ασφάλεια σε ένα καθαρό και καλά φροντισμένο περιβάλλον. Οι Καλές Πρακτικές Υγιεινής και Ασφάλειας κατά της διασποράς του Covid-19, που εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλα μας τα εστιατόρια και έχουν πιστοποιηθεί από τη Lloyd’s Register, συμβάλλουν ώστε οι πελάτες μας να νιώθουν εμπιστοσύνη στο προσωπικό και στο brand μας.

Σε μια ολιστική αντίληψη, το «να προσφέρουμε απολαυστικές στιγμές εύκολα για όλους» αφορά στην τοποθέτηση της McDonald’s ως ένα δημοφιλές brand που προσφέρει απολαυστικό φαγητό, ανταποκρινόμενο στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.

Μπορούμε να πούμε ότι οι πελάτες μας δείχνουν ότι εκτιμούν τον τρόπο που το brand εξελίσσεται γύρω τους.

Επιπρόσθετα, η McDonald’s διαρκώς καινοτομεί, εξελίσσοντας το μενού της και προσφέροντας ποικιλία και περισσότερες επιλογές που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες των πελατών μας. Στο μενού μας μπορεί κανείς να βρει τα all-time classics των McDonald’s, ισορροπημένες επιλογές όπως σαλάτες, νέες επιλογές όπως τα νέα μας Anniversary Burgers (Beef, Chicken & Vegetarian) αλλά και τις προτάσεις της McSarakosti κατά τη διάρκεια της περιόδου της Σαρακοστής.

Ποια είναι η φιλοσοφία και η στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά την Εταιρική Υπευθυνότητα και την Αειφορία και ζητήματα όπως η διαφορετικότητα;

Η McDonald’s αποτελεί το πιο φιλόξενο και δημοκρατικό brand στον πλανήτη. Καθώς διαθέτει παρουσία σε όλο τον κόσμο, η αποδοχή βρίσκεται στον πυρήνα όσον αφορά το φαγητό, τους ανθρώπους, τις κουλτούρες και την κοινωνία. Η ραχοκοκαλιά του brand είναι και πάντα ήταν η δέσμευση σε ένα σύνολο βασικών αξιών, που ορίζουν ποιοι είμαστε και πώς λειτουργούμε την επιχείρηση και τα εστιατόριά μας (Εξυπηρέτηση, Αποδοχή, Ακεραιότητα, Κοινότητα και Οικογένεια- Serve, Inclusion, Integrity, Community and Family). Η McDonald’s καθορίζεται ως brand από τους ανθρώπους της καθώς και τους επισκέπτες που την εμπιστεύονται.

Οι άνθρωποι είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Το να αποτελείς μέρος μιας κοινότητας σημαίνει να νοιάζεσαι και να δίνεις πίσω. Εργαζόμαστε πολύ στενά με τις κοινότητές μας, υλοποιώντας κοινωνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, στηρίζοντας ανθρώπους σε ανάγκη, ενσωματώνοντας δράσεις για μειονότητες, προχωρώντας σε εθελοντικές κοινωνικές δράσεις και δωρεές φαγητού.

Επίσης, ως εργοδότες η Premier Capital και η McDonald’s μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Είμαστε ένα brand χωρίς περιορισμούς. Δεν το φωνάζουμε, αλλά το βιώνουμε καθημερινά. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά τη διαφορετικότητα και υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους. Η οικογένειά μας αποδέχεται και αγκαλιάζει άτομα κάθε γένους ή χρώματος, ηλικίας ή κοινωνικού υπόβαθρου.

Αξίζει να αναφέρω πως το 45% των επικεφαλής τμημάτων είναι γυναίκες και εγώ είμαι η ζωντανή απόδειξη. Το 13% προέρχεται από κάποια ξένη χώρα, ενώ το 55% των ανθρώπων μας είναι κάτω από 29 ετών και έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης, καθώς το 40% των θέσεων στα κεντρικά μας γραφεία έχουν καλυφθεί από εργαζομένους που προέρχονται από τα εστιατόρια.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που συνοδεύουν τη διαχείριση ενός παγκόσμιου brand όπως η McDonald’s; Αποτελεί το αμερικανικό dna του brand πρόβλημα σε κάποιες αγορές;

Η McDonald’s είναι ένα παγκόσμιο brand, αλλά παράλληλα αποδέχεται τον τοπικό χαρακτήρα, καθώς λειτουργεί σε τοπικές κοινότητες. Όπου και να βρισκόμαστε, πρωταρχικός μας στόχος είναι να συμβαδίζουμε με την κοινωνία, να ανταποκρινόμαστε στις τοπικές ανάγκες και να ενσωματώνουμε την τοπική κουλτούρα. Καθώς αποτελώ κομμάτι αυτού του brand εδώ και πολλά χρόνια, μπορώ να πω πως αυτός ο «glocal» συνδυασμός λειτουργεί άψογα. Η παράμετρος της διεθνούς παρουσίας προσφέρει ισχύ και αίσθημα αποδοχής, ενώ το τοπικό στοιχείο υπογραμμίζει την κουλτούρα και την προσφορά στις κοινότητες.

Κατά τη γνώμη σας ποιες δεξιότητες θα πρέπει να διαθέτει μια Μanaging Director σήμερα; Θεωρείτε πως ο ρόλος της Managing Director άλλαξε μετά την εμφάνιση της κρίσης της πανδημίας;

Πιστεύω πως ένας ηγέτης θα πρέπει κατ’ αρχήν να είναι ευέλικτος. Χρειάζεται να μπορεί να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις, προκειμένου να διατηρεί την επιχείρηση σε πορεία ανάπτυξης. Η πανδημία απλά επιβεβαίωσε αυτήν τη συνθήκη.

Η επιτυχία αποτελεί τον σωστό συνδυασμό οράματος, ανθρώπων, αξιών, ακεραιότητας, κουλτούρας υψηλών επιδόσεων, καινοτομίας, διαρκούς αλλαγής προς το καλύτερο, υπευθυνότητας και δέσμευσης σε δράσεις που ωφελούν τις κοινότητες εντός των οποίων δραστηριοποιούμαστε. Όταν οι επιχειρήσεις ακολουθούν και παραμένουν πιστές στις αξίες τους, μπορούν να ξεπεράσουν κάθε περίσταση.

Υπάρχουν κατά τη γνώμη σας ειδικές προκλήσεις για μια MD στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα δεν είναι μια εύκολη αγορά, αν και για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω πως καμία αγορά είναι εύκολη. Η Ελλάδα είναι απαιτητική, ειδικά κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας της ύφεσης. Η αγορά της απαιτεί προσοχή, υπομονή και επιμονή. Η επιχειρηματική ανάπτυξη είναι δύσκολη, καθώς περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές διαδικασίες, γραφειοκρατία και μεγάλη πολυπλοκότητα.

Διαθέτετε κάποιο προσωπικό motto; Κάποια φράση που να συνοψίζει τη φιλοσοφία σας για το επιχειρείν και το management;

Πιστεύω σε ένα ιταλικό γνωμικό που λέει πως «η χθεσινή νίκη δεν κερδίζει τις αυριανές προκλήσεις».

Πόσο καιρό ζείτε στην Ελλάδα; Πώς βρίσκετε τη ζωή εδώ; Υπάρχει κάτι που ακόμη, ίσως, δυσκολεύεστε να συνηθίσετε;

Ζώ στην Ελλάδα εδώ και δέκα χρόνια. Είμαι Ιταλίδα και μπορώ να πω πως πραγματικά μου αρέσει η Ελλάδα. Αγαπάω τον καλό καιρό, τις όμορφες παραλίες, τις συναρπαστικές πόλεις της Ελλάδας που είναι γεμάτες με ιστορικά μνημεία και μουσεία και ειδικά τους φιλόξενους και φιλικούς ανθρώπους. Εμείς οι μεσογειακοί λαοί μοιραζόμαστε μια κουλτούρα με πολλά κοινά χαρακτηριστικά και συνήθειες.

Τι σας αρέσει να κάνετε για να αποφορτίζεστε από την πίεση του ρόλου σας;

Μου αρέσουν τα σπορ. Είμαι αρκετά αθλητικός τύπος. Μου αρέσει το μποξ, το τένις, και προσπαθώ να διατηρώ έναν δραστήριο τρόπο ζωής και μια ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Ποια εκτιμάτε πως θα είναι η επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία; Μπορεί, κατά τη γνώμη σας, η χώρα να επιστρέψει σε πορεία ανάπτυξης;

Μετά από δέκα χρόνια στη χώρα και έχοντας αφήσει τα δύσκολα πίσω μας, αισθάνομαι πολύ αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Η ελληνική αγορά ήδη έχει ξεκινήσει να δείχνει τη δυναμική ανάπτυξης που διαθέτει. Βλέπουμε πως η χώρα βρίσκεται σε πορεία οικονομικού και ψηφιακού μετασχηματισμού, για να γίνει πιο βιώσιμη, πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα και πιο δίκαιη. Οι νέες υποδομές και ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνεισφέρουν στην ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος καθώς και της εξωστρέφειας και της ελκυστικότητας για το παγκόσμιο επιχειρείν, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τελικά την οικονομική ανάπτυξη.

Ποιο είναι το όραμα -το δικό σας και της εταιρείας- για τη McDonald’s στην Ελλάδα; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Η Premier Capital είναι ολόψυχα αφιερωμένη στην παγκόσμια αποστολή του brand να δημιουργήσει μια καλύτερη McDonald’s (Better McDonald’s).

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στα εστιατόριά μας και στους ανθρώπους μας, και είμαστε πεπεισμένοι πως αυτό θα αποφέρει σημαντική αύξηση των επισκεπτών και του μεριδίου αγοράς, καθώς εστιάζουμε στην υπόσχεση της McDonald’s να «προσφέρουμε απολαυστικές στιγμές εύκολα για όλους» (make delicious feel-good moments easy for everyone).

Keywords
capital, capital, αγορα, cma cgm, smart park, success, ελλαδα, business, news, plc, hill, apple, logistics, leasing, cisco, cma, ibm, lenovo, microsoft, ncr, hellas, mobile, εταιρεία, greek, προσφορες, delicious, moments, easy, νέα, αθηνα, βριλήσσια, συνταγμα, smart, θεσσαλονικη, κρητη, ηρακλειο, λαρισα, ισχύ, αφοσίωση, οφείλω, lockdown, delivery, lifestyle, drive, σαλατα, chicken, αειφορία, community, σημαίνει, dna, εμφάνιση, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, συνταγμα live, αξια, τραπεζα της ανατολης, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, εσπα 2021, κοινωνια, γνωμικο, αποτελεσματα, cma cgm, χωρες, γνωμη, ηγετης, ιλιον, κινητα, μαλτα, οικονομια, περιοδος, πιεση, προγραμμα, ρουμανια, σαντορινη, σαλατες, σημερινη, τα νεα, υψος, apple, cma, dna, ibm, microsoft, ncr, news, smart, time, αειφορία, αυξηση, απλα, αυτοπεποιθηση, αφοσίωση, βρισκεται, βριλήσσια, φαγητο, γινει, γινεται, γλυφαδα, γραφεια, δυναμη, δυνατοτητα, δειχνει, δικτυο, ευκολα, ευρω, ειλικρινης, υπαρχει, εμφάνιση, εξι, εξυπηρετηση, εποχη, επιτυχια, εσθονια, εστιατορια, εστιαση, εταιρεία, ετων, τεχνολογια, ζακυνθο, ζωη, ζωης, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπομονη, ισες ευκαιριες, ισορροπια, κηφισιας, λειτουργια, λετονια, λιθουανια, μηνες, μειωση, μνημεια, νικη, ομαδα, παντα, ομιλος, οικογενεια, οραμα, οφείλω, παθος, παλαιο φαληρο, περιβαλλον, πηγη, προγραμματα, πρωταγωνιστες, ρεντη, ρολο, συνεχεια, σπατα, συγχρονο, ταση, τυπος, τουρισμος, τρια, ισχύ, φαληρο, φορα, χαλανδρι, αγορες, ασφαλεια, mobile, business, chicken, cisco, community, delivery, delicious, drive, easy, εφαρμογη, ειμαστε ενα, εμφαση, hill, hellas, χωρα, ιδιαιτερα, κομματι, καρδια, leasing, lenovo, logistics, μια φορα, moments, plc, red, ροδο, σημαίνει, success, σωστο, υπεροχη
Τυχαία Θέματα