S&P Global: Αποσύρει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας σε ρωσικές οντότητες

Προκειμένου να συμμορφωθεί με την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

H S&P Global Ratings αποσύρει όλες τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας σε ρωσικές οντότητες, προκειμένου να συμμορφωθεί με την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

"Στις 15 Μαρτίου 2022, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωση την απαγόρευση στην παροχή πιστοληπτικών αξιολογήσεων

σε νομικά πρόσωπα, οντότητες ή οργανισμούς από τη Ρωσία", αναφέρει ο οίκος σε σχετική ανακοίνωση.

"Σε αυτό το πλαίσιο, η S&P Global Ratings θα αποσύρει όλες τις πιστοληπτικές της αξιολογήσεις στους σχετικούς εκδότες πριν τις 15 Απριλίου του 2022", προσθέτει. Σημειώνεται ότι από τις 9 Μαρτίου η S&P ανέστειλε τις εμπορικές της δραστηριότητες στη Ρωσία.

Ανέστειλε την αξιολόγηση της RCB Bank

Ειδικότερα, αναστέλλει και την αξιολόγηση της RCB Bank, εξαιτίας των σχέσεών της με τη VTB Bank και της μεταβίβασης ιδιοκτησίας στους Κύπριους μετόχους μετά τη ρωσική εισβολή.

Υπό το φως των συγκεκριμένων περιστάσεων μεταφοράς ιδιοκτησίας και του χρόνου κατά τον οποίο έγινε η συναλλαγή, στο πλαίσιο των κυρώσεων ενάντια στη VTB Bank, η S&P Global Ratings είχε ρίξει την αξιολόγηση της Τράπεζας στο Β+ στις 8 Μαρτίου και την τοποθέτησε στο CreditWatch Negative. Τη Δευτέρα, ο Οίκος αξιολόγησης αποφάσισε να αναστείλει την αξιολόγηση της τράπεζας, μέχρι νεωτέρας.

«Η αναστολή αξιολογήσεων αντανακλά την άποψή μας ότι, δεδομένων των συνθηκών και του χρόνου της συναλλαγής στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της VTB Bank, δεν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε: τον πλήρη αντίκτυπο στην RCB Bank της μεταφοράς μεριδίου 46,3% στην RCB από την VTB Bank (προηγουμένως σημαντικός μέτοχος της τράπεζας) στη διοίκηση της RCB Bank· και τις συνδέσεις μεταξύ της RCB Bank και της VTB Bank», αναφέρει ο οίκος αξιολογήσεων σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Επιπλέον, τονίζει, ότι η μεταβίβαση ιδιοκτησίας εξακολουθεί να υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα