Public: Σχεδιάζει να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της πιο εξειδικευμένα προϊόντα ενέργειας

Η Public βρίσκεται, εξάλλου, και σε αναζήτηση εξαγορών start up με αντικείμενο κλάδους της τεχνολογίας όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Με θετικό μάτι βλέπει ο όμιλος Public την περαιτέρω επέκτασή του σε προϊόντα ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας όπως φορτιστές, φωτοβολταϊκά συστήματα, ηλιακούς θερμοσίφωνες κλπ, την ώρα που μπαίνει, πλέον, σε σειρά η αποδέσμευση από την αλυσίδα Media Markt

και η εντατική προώθηση του brand Public+home.

Σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί από στελέχη της εταιρείας στο περιθώριο πρόσφατης εκδήλωσης στα κεντρικά γραφεία της, ο τομέας της ενέργειας είναι ένας κλάδος, ο οποίος ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό την Public, μέσω του Public+home, από το οποίο διατίθενται οι ηλεκτρικές συσκευές, δεδομένου ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι στη συζήτηση και γίνονται σχετικές επιχειρηματικές ενέργειες.

Αφορά, δε, μια μεγάλη γκάμα πελατολογίου, τόσο από νοικοκυριά όσο και από επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2024, και ενώ είναι σίγουρο από πλευράς πολιτείας ότι θα υπάρχει συνέχεια των διαφόρων προγραμμάτων ‘’Εξοικονομώ-αυτονομώ’’ κλπ, οι καταναλωτές να βρίσκουν στα Public+Home, πιο εξειδικευμένα προϊόντα ενέργειας, καθώς και όλο το σχετικό προσωπικό που θα συμβάλλει στην εγκατάσταση σε σπίτι ή σε επιχείρηση.

Όλο αυτό συμβαίνει παράλληλα με την αναζήτηση, από πλευράς Public και σχετικών ευκαιριών σε εταιρείες τεχνολογίας με ενδιαφέρον σε κλάδους υπό ανάπτυξη, όπως πχ η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι και η εταιρεία Πλαίσιο το 2022 είχε προχωρήσει σε τροποποίηση του καταστατικού της με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την τοποθέτηση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα.

Τότε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Γεράρδος εχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι "υπάρχουν φορτιστές χωρίς χρέωση αυτή τη στιγμή και εάν θέλoυμε να διευρύνουμε το δίκτυό τους και να προβούμε στην πώληση ενέργειας για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ήταν απαραίτητο να τροποποιήσουμε το καταστατικό μας γι’ αυτόν τον σκοπό. Επίσης βρίσκεται υπό σκέψη η πώληση ρεύματος, δεν αποτελεί πλάνο μας και δεν είναι κάτι που σίγουρα θα δούμε να συμβαίνει”.

Είχε, επίσης, αναφέρει ότι υπάρχουν στο πλάνο της εταιρείας ενέργειες για φορτιστές αυτοκινήτων ή για την πώληση ενέργειας κάποια στιγμή, ενώ στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας θα τοποθετούνταν φωτοβολταϊκά στη Μαγούλα ως μία μέθοδος μείωσης των ρύπων.

Keywords
Αναζητήσεις
public-schediazei-na-entaxei-sto-chartofylakio-tis-pio-exeidikevmena-proionta-energeias.htm
Τυχαία Θέματα