Mυτιληναίος: Στα 500 ευρώ το φυσικό αέριο αν μπει και το Ιράν στη σύρραξη στη Μέση Ανατολή

Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αέριου αν γενικευθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή

Με μελανά χρώματα περιέγραψε τους κινδύνους που κρύβει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο επικεφαλής του ομίλου Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος στο περιθώριο της χθεσινής ομιλίας του στο συνέδριο του Economist διατύπωσε την ανησυχία του για την ένταση που έχει ξεσπάσει στην Λωρίδα της Γάζας

και πιθανή επίθεση του Ισραήλ.

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, είπε ότι αν τυχόν εμπλακεί στο πολεμικό κλίμα το Ιράν, κάτι τέτοιο θα εκτόξευε τις τιμές του φυσικού αερίου στα 500 ευρώ την μεγαβατώρα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με εκτιμήσεις του, η αντίδραση του αραβικού κόσμου σε αυτή την περίπτωση θα είναι να μπλοκάρει την μεταφορά των φορτίων LNG και να κλείσει το γεωστρατηγικό σημείο των στενών του Ορμούζ (πορθμός ανάμεσα στο κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο), μέσω του οποίου διακινείται το 25% με 30% της παγκόσμιας αγοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Ως πρόεδρος της Eurometaux, συναντώ συχνά ηγέτες του κλάδου και πηγαίνω πολύ συχνά στις Βρυξέλλες» δήλωσε χθες από το βήμα του συνεδρίου ο Έλληνας επιχειρηματίας. «Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια ταραχώδη κατάσταση που δεν έχουμε δει εδώ και χρόνια» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ρόλος της Ευρώπης έχει γίνει δυσλειτουργικός, δίνοντας ως παράδειγμα τα συμφέροντα των χωρών της Βαλτικής που είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Keywords
Αναζητήσεις
mytilinaios-sta-500-evro-to-fysiko-aerio-an-bei-kai-to-iran-sti-syrraxi-sti-m-anatoli.htm
Τυχαία Θέματα