Στυλιανίδης για σύρραξη στο Ισραήλ: Όποιος δεν ανησυχεί, είναι αφελής

«Σίγουρα και ανησυχούμε και επαγρυπνούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Παρακολουθούμε την κατάσταση, είμαστε σε γενική επιφυλακή και νομίζω πως ότι προκύψει θα το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή πριν από λίγες ώρες όταν ρωτήθηκε για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο για να παρακολουθήσει την διημερίδα για θέματα έρευνας και διάσωσης, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο

της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» από το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX.

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη και την Ελλάδα, σημείωσε:
«Σε μια κατάσταση πολέμου, όπου εμείς είμαστε πολύ κοντά, η Ευρώπη ίσως είναι η μόνη διέξοδος για πολλούς από αυτούς τους μετανάστες. Όποιος δεν ανησυχεί είναι αφελής. Σίγουρα και ανησυχούμε και επαγρυπνούμε. Έχουν γίνει πολλές συσκέψεις με τους συναρμόδιους υπουργούς, με τους αρχηγούς των σωμάτων. Έχουμε μια φορά την εβδομάδα μια τέτοια σύσκεψη. Παρακολουθούμε την κατάσταση, είμαστε σε γενική επιφυλακή και νομίζω ότι προκύψει θα το αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να καταγράψω κάτι που συμβαίνει τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, αφότου αναλάβουμε το Υπουργείο. Ήταν και ένα πολύ καλό γεγονός αυτό που είχαμε στην Άγκυρα στη συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης του κ. Καιρίδη με τον Τούρκο ομόλογό του. Φαίνεται ότι υπάρχει μια νέα συνεργασία. Μένει ακόμα να διαμορφωθεί μια συμφωνία- πλαίσιο. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει μέχρι εκεί, αλλά έχουμε ενδείξεις ότι έστω και αυτή η άτυπη μορφή άρχισε και δουλεύει και είναι πολύ σημαντικό. Μόνο με τέτοιες συνεργασίες αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους του λιμενικού που δρουν στο Αιγαίο για τη μεγάλη προσπάθεια να σώσουν ζωές αλλά την ίδια στιγμή όσο μπορούν να χτυπήσουν τα κυνικά κυκλώματα των διακινητών».

Keywords
Αναζητήσεις
stylianidis-gia-syrraxi-sto-israil-opoios-den-anisychei-einai-afelis.htm
Τυχαία Θέματα