Mείωση των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα

Στα μεσαία αποστάγματα, η αρχή υπολόγισε μείωση των αποθεμάτων κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ανοδος παρατηρήθηκε (2/2) στις τιμές του πετρελαίου μετά την αναφορά της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ για μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια για την εβδομάδα έως τις 28 Ιανουαρίου.

Στα 415,1 εκατομμύρια βαρέλια, τα αποθέματα αργού πετρελαίου ήταν σχεδόν 10% κάτω από τα μέσα επίπεδα πενταετίας , για αυτήν την περίοδο του έτους.

Μια μέρα πριν η EIA δημοσιοποιήσει την έκθεσή της, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου υπολόγισε ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ είχαν μειωθεί κατά 1,645 εκατομμύρια βαρέλια, ενισχύοντας την αντίληψη ότι η αγορά πετρελαίου γινόταν πιο σφιχτή, ενώ η ζήτηση ήταν σε άνοδο.

Τα αποθέματα βενζίνης προσέθεσαν 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA, έναντι αύξησης 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα.

Στα μεσαία αποστάγματα, η αρχή υπολόγισε μείωση των αποθεμάτων κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, με την παραγωγή να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 4,6 εκατομμύρια bpd. Αυτό σε σύγκριση με την άντληση αποθεμάτων 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα και την παραγωγή 4,8 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

Τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν 15,2 εκατομμύρια bpd την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με 15,5 εκατομμύρια bpd. Οι εισαγωγές ανήλθαν σε 7,1 εκατομμύρια bpd, σε σύγκριση με 6,2 εκατομμύρια bpd την προηγούμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα