Η Greek Chic Handmades κερδίζει το Βραβείο Κοινού για την Ελλάδα στο διαγωνισμό FedEx Small Business

20:10 2/2/2022 - Πηγή: Fortune

Η FedEx Express, θυγατρική της FedEx Corp. (NYSE: FDX) και η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στον κόσμο, ανακοίνωσε τους νικητές στον διαγωνισμό Small Business Grant

στην Ευρώπη. H byACRE, μια start-up εταιρεία στη Δανία που σχεδιάζει και παράγει λύσεις για άτομα με μειωμένη κινητικότητα κέρδισε το μεγάλο βραβείο, αξίας 50,000 ευρώ για να αναπτυχθούν και να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους.

Στο φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, τρεις εταιρείες βραβεύτηκαν επίσης με το βραβείο Κριτικής Επιτροπής, με έπαθλα αξίας 15.000 ευρώ η καθεμία, και 15 μικρές επιχειρήσεις από 15 χώρες της Ευρώπης βραβεύτηκαν με ένα επιπλέον βραβείο Κοινού αξίας 10.000 ευρώ η καθεμία, που ψηφίστηκε δημόσια από το κοινό στη χώρα τους (πλήρης λίστα στο Παράρτημα). H εταιρεία Greek Chic Handmades ήταν η νικήτρια με τις χειροποίητες δημιουργίες. Η εταιρεία κατασκευάζει χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια και αξεσουάρ με σεβασμό προς τη γυναίκα παρέχοντας ελληνικά διαχρονικά προϊόντα με εξατομίκευση από το χρώμα του δέρματος μέχρι τις κορδέλες. Το συνολικό έπαθλο των σχεδόν 250.000 ευρώ έχει φτάσει σε 19 μικρές εταιρείες σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού, μια άλλη ελληνική μικρή επιχείρηση, η Pandrosia, αναγνωρίστηκε και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό. Η εταιρεία καλλιεργεί βιολογική αλόη βέρα στα κτήματά της στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, και τη χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μια σειρά από φυσικά προϊόντα διατροφής και περιποίησης.

Ο διαγωνισμός Small Business Grant της FedEx, που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 2012, στόχο έχει να βοηθήσει επιχειρήσεις με 50 ή λιγότερους υπαλλήλους να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους ως προς την ανάπτυξη. Στην Ευρώπη, ο διαγωνισμός ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2016 σε τρεις χώρες, με επέκταση σε πέντε χώρες έως το 2019 και ο φετινός διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος που έχει γίνει ποτέ. Συνεχίζει να επεκτείνεται χρόνο με το χρόνο σε όλο τον κόσμο, στοχεύοντας σε ΜΜΕ που επιδεικνύουν πάθος και καινοτομία.

Η Helena Jansson, SVP Finance International, FedEx Express, και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού μας είπε: «Σε μια αβέβαιη εποχή που οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη από ποτέ, είμαστε ενθουσιασμένοι που βραβεύουμε και αναγνωρίζουμε τους νικητές του φετινού διαγωνισμού. Ήταν μια δύσκολη επιλογή δεδομένης της εξαιρετικής ποιότητας των συμμετοχών, αλλά οι τέσσερις κύριοι νικητές μας έδειξαν εξαιρετική φιλοδοξία και καινοτομία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους βοηθήσουμε να γράψουν τα επόμενα κεφάλαιά τους για το 2022 και μετά».

To άρθρο Η Greek Chic Handmades κερδίζει το Βραβείο Κοινού για την Ελλάδα στο διαγωνισμό FedEx Small Business δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα