General Motors: Κέρδη 10,4 δισ. δολαρίων για το 2021, παρά την έλλειψη chip

Ο αριθμός των οχημάτων που πούλησε μειώθηκε στα 6,3 εκατομμύρια παγκοσμίως, σημειώνοντας μείωση 8% από το 2020 και μείωση 18% από τις πωλήσεις πριν από την πανδημία του 2019.

Η General Motors (GM) ανέφερε κέρδη για το 2021, παρά το γεγονός ότι παλεύει με την έλλειψη τσιπ υπολογιστών και άλλων ανταλλακτικών που περιόρισαν την ικανότητά της να κατασκευάζει και να πουλά όλα τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που ήθελε.

Τα τριμηνιαία κέρδη έφτασαν σχεδόν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από αναλυτές που συμμετείχαν

σε έρευνα της Refinitiv. Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να κερδίσει 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το έτος, εξαιρουμένων των ειδικών ειδών, από 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία πέτυχε αυτά τα αποτελέσματα παρόλο που αναγκάστηκε να κλείσει προσωρινά διάφορα εργοστάσια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Ο αριθμός των οχημάτων που πούλησε μειώθηκε στα 6,3 εκατομμύρια παγκοσμίως, σημειώνοντας μείωση 8% από το 2020 και μείωση 18% από τις πωλήσεις πριν από την πανδημία του 2019.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα