Arivia: Διπλή επένδυση 14 εκατ. ευρώ στην Προσοτσάνη

Ποιες είναι οι νέες γραμμές παραγωγής  που ετοιμάζονται, το American dream και η σταθερά ανοδική πορεία.

Σημαντικές κινήσεις ανάπτυξης δρομολογεί η Arivia, που πρωταγωνιστεί στην αγορά των plant based τυριών. Συγκεκριμένα πρι από λίγες ημέρες με απόφαση του του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016 και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης που αναφέρεται στην

"επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας για την παραγωγήτυριού φυτικής προέλευσης σε μορφή πλάκας και αλειφόμενου και διαφοροποίηση της παραγωγής με προσθήκη νέας γραμμής παραγωγής για την παραγωγή τυριού σε μορφή Mini Portion Hot Filling» στη Δ.Ε. Προσοτσάνης, Π.Ε. Δράμας, Περιφερείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 12 εκατ. ευρώ για το οποίο η Arivia θα λάβει ενίσχυση με την μορφή φορολογικής απαλλαγής τάξεως 4,2 εκατ. ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί πως στα μέσα Οκτωβρίου 2021 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εγκρίθηκε και η υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4399/2016, και ειδικότερα στο καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που αναφέρεται στην «Επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας για τις γραμμές παραγωγής τυριού φυτικής προέλευσης σε μορφή τριμμένου και sticks, στη Δ.Ε. Προσοτσάνης, Π.Ε. Δράμας, Περιφερείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1,9 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση η ενίσχυση με την μορφή της φορολογικής απαλλαγής αγγίζει τα 665.000 ευρώ.

Οι προτεραιότητες

Αξίζει να αναφερθεί πως προτεραιότητες της Arivia, που έχει εξαγοραστεί απο την Upfield, όπως έχουν διατυπωθεί στην οικονομική της έκθεση για το 2020 είναι οι εξής:

Ø Η εκμετάλλευση του παγκόσμιου δικτύου της UPFIELD για διείσδυση στις αγορές χωρών που μέχρι σήμερα δεν είχε πρόσβαση ή διατηρούσε περιορισμένη εμπορική παρουσία.

Ø Η ωφέλεια από τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας λόγω των δικτύων διανομής και παραγωγής της UPFIELD.

Ø Η ενίσχυση της παρουσίας των προϊόντων της στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο με προσθήκη νέων σημείων διάθεσης και ανάπτυξη ιδίων εμπορικών σημάτων (own brands).

Ø Η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου προκειμένου να υποστηριχθεί η αναπτυξιακή πορεία

Το American dream

Eιδικά όσον αφορά την αγορά των ΗΠΑ, σε συνέχεια,της εξαγοράς απο την Upfield και δεδομένης της σημαντικής παρουσίας της νέας ιδιοκτήτριας στην αγορά των Η.Π.Α με ηγετικά brands (Flora, Country Cock) η Arivia ερευνά επιλογές μεγιστοποίησης των συνεργειών σε εμπορικό και επιχειρησιακό επίπεδο με στόχο την περαιτέρω διείσδυση του brand Violife στην αγορά των Η.Π.Α, η οποία και αποτελεί τη ναυαρχίδα των αγορών φυτικών προϊόντων σε όλο το κόσμο. Ήδη, στο πλαίσιο διεύρυνσης των συνεργειών μεταξύ της Arivia και της Upfield, από τον Απρίλιο 2021 και έπειτα, οι λειτουργίες της θυγατρικής εταιρείας Arivia USA διεκπεραιώνονται μέσω της Upfield USA..

H θυγατρική «ARIVIA USA INC» ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα τον Ιούλιο 2018 με τη σύναψη σημαντικών συμβάσεων συνεργασίας με μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου στις ΗΠΑ. Έκτοτε συνάπτει σταθερά νέα συμβόλαια για τη διάθεση προϊόντων με την επωνυμία VIOLIFE σε μεγάλους πελάτες λιανικής και food service στις ΗΠΑ.

Σταθερά σε ανοδική τροχιά

Η Αrivia το 2020 είδε τον Ενοποιημένο Κύκλο Εργασιών (πωλήσεις) να ανέρχεται σε 104,2 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 47,59% σε σχέση με τα 70,58 εκατ. ευρώ του 2019. Τα Ενοποιημένα Μικτά Κέρδη ανήλθαν σε 60, 9 εκατ ευρώ αυξημένα κατά 57% και 22 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019 ενώ τα ΕΒΙΤDΑ ξεπέρασαν τα 39.15 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 73,76% σε σχέση με τα 22,5 εκατ. ευρώ του 2019. Μάλιστα το ΔΣ πρότεινε διανομή μερίσματος ύψους 13 εκατ. ευρώ από τα κέρδη της χρήσης 2020.

Η ανοδική πορεία φαίνεται πως συνεχίστηκε και το 2021. Συγκεκριμένα στην οικονομική έκθεση της Arivia για το 2020 σημειώνεται πως όπως διαφαίνεται από τα πραγματικά στοιχεία του Α’ εξαμήνου της χρήσης 2021 ο Όμιλος και η Εταιρεία έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία του

Keywords
Τυχαία Θέματα