F1: Η επιστροφή στο επιβλητικό Πριγκιπάτο

Θεωρείται το Grand Prix του Μονακό ο πιο συναρπαστικός αγώνας στο ημερολόγιο της Φόρμουλα 1 κάθε σεζόν.

Το Circuit de Monaco είναι μια εμβληματική διαδρομή που εκτείνεται στους δρόμους της πόλης του Μόντε Κάρλο. Η παράδοση που περιβάλλει τον αγώνα, απαιτεί υψηλή δεξιοτεχνία από τους οδηγούς των μονοθεσίων, οι οποίοι καλούνται να διασχίσουν τους στενούς και ελικοειδείς δρόμους του Πριγκιπάτου. Η ατμόσφαιρα της Cote d'Azur, η ιστορία της πίστας και οι προκλήσεις

που προσφέρει, καθιστούν το ετήσιο ραντεβού, ξεχωριστό για τις ομάδες και τους φιλάθλους.

O Βετεράνος και 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Nelson Piquet, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Η νίκη στο Μonaco ισοδυναμεί με δυο νίκες σε οποιαδήποτε άλλη πίστα του κόσμου».

Παραδόξως ο Piquet συγκαταλέγεται σε εκείνους που δεν αντίκρισαν πότε την καρό σημαία στην πόλη της Νότιας Γαλλίας. Άλλωστε, το Grand Prix του Μονακό θεωρείται το ένα εκ των τριών σκελών που συνθέτουν το ανεπίσημο Status του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το οποίο ονομάζεται Triple Crown και αποτελείται από το Indy 500 και τον 24ωρο αγώνα Le Mans. Στην τρέχουσα επκαιρότητα, η δράση από την μυρωδιά των καταπονημένων ελαστικών, επιστρέφει στο Mόντε Κάρλο έπειτα από 2 χρόνια. Ωστόσο οι περιορισμοί εξαιτίας του COVID-19, ενδέχεται να κλέψουν σημαντικό μέρος της γοητείας του αγώνα. Όσον αφορά στο κομμάτι των κατασκευαστών, η ΜcLaren έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στη συγκεκριμένη πίστα και την προσεχή Κυριακή θα εκπροσωπηθεί από τους Daniel Ricciardo και Lando Norris, o οποίος ανανέωσε προσφάτως την συνεργασία του για 2 επιπλέον χρόνια.

Στις «παρασκηνιακές» λεπτομέρειες του αγώνα, το τρόπαιο που θα υψωθεί από τον νικητή θα τοποθετηθεί-παρουσιαστεί σε μια ειδική προθήκη κατασκευασμένη από τον οίκο Louis Vuitton. Επιπλέον η Pirelli, θα διαθέτει στο οπλοστάσιό της, την πιο μαλακή της γόμα ελαστικών, για αυτή την σφιχτή και στενή διαδρομή.

«Κυριακή κοντή γιορτή» και όσοι πιστοί του βασιλιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένουν τα πράσινα φώτα της εκκίνησης, θα παρακολουθήσουν 78 γύρους (3.337 χλμ) και τις προσπάθειες των πιλότων να καταρρίψουν το ρεκόρ που διατηρεί ο Max Verstappen με 1:14.260.

Ομάδες - Οδηγοί

MONACOMONTE CARLOMCLARENVERSTAPPENFORMULA1
Keywords
Τυχαία Θέματα