Continental: Ανακοίνωσε κέρδη για το 2021 μετά από δύο χρόνια ζημιών

Η εταιρεία, ωστόσο, αναμένει υποτονική έναρξη στο έτος και αύξηση του κόστους προμηθειών και υλικοτεχνικής υποστήριξης, κατά 2,3 δισ. ευρώ.

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Continental ανακοίνωσε κέρδη για το 2021, μετά από δυο χρόνια ζημιών, και προέβλεψε υψηλότερες πωλήσεις αυτό το έτος, ενώ προειδοποίησε για τις πιθανές επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία.

Δήλωσε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει "μόνιμες συνέπειες” στις αλυσίδες εφοδιασμού, στην παραγωγή και στη ζήτηση από αυτό που περιγράφει ως αστάθεια στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Continental επίσης δήλωσε ότι εργάζεται για να αλλάξει την παραγωγή από το ρωσικό εργοστάσιο, όπου η λειτουργία έχει ανασταλεί. Στην Ουκρανία δεν έχει εργοστάσια.

Συνεχίζει να αναμένει αύξηση 6%-9% το 2022 στην παγκόσμια παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, αναμένοντας ότι αυτό θα αυξήσει τις πωλήσεις της στα 38-40 δισ. Ευρώ, από τα 33,8 δισ. Ευρώ το 2021, και θα αυξήσει το περιθώριο του στο 5,5%-6,5%.

Ωστόσο, αναμένει υποτονική έναρξη στο έτος και αύξηση του κόστους προμηθειών και υλικοτεχνικής υποστήριξης, κατά 2,3 δισ. Ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η κρίση με τους επεξεργαστές λογικά θα υποχωρήσει στο β΄ μισό του 2022, αλλά θα χρειαστεί μέχρι το 2023 για να ξαναχτίσει τα αποθέματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι προοπτικές της δεν συνυπολογίζουν τις πιθανές επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε ότι μια παρατεταμένη κρίση θα μπορούσε να μειώσει τις πωλήσεις και τα κέρδη.

Η Continental ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το 2021 1,5 δισ. Ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 1,7 δισ. Ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα