Bακάκης (Jumbo): Διάχυτος ο φόβος αποσταθεροποίησης, ψυχολογία για μη ευοίωνο μέλλον

Ωστόσο, ο κος Βακάκης διαβεβαίωσε τους παριστάμενους μετόχους ότι το guidance της κερδοφορίας για φέτος παραμένει σταθερό.

Απαισιοδοξία για την επενδυτική κινητικότητα της χώρας, την ώρα που μίλησε για ‘’διάχυτο φόβο αποσταθεροποίησης», εξέδρασε ο Πρόεδρος του ομίλου Jumbo Απόστολος Βακάκης, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η χώρα εκπέμπει επενδυτική αισιοδοξία αλλά στην πραγματικότητα κινείται με ρυθμούς «παραπληγικού σαλιγκαριού».
«Ο

φόβος αποσταθεροποίησης είναι διάχυτος, η ψυχολογία που υπάρχει είναι ότι το μέλλον δεν είναι ευοίωνο. Ας έρθει το μέλλον και το βλέπουμε. Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε εμείς το πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε» τόνισε.

Ωστόσο, ο κος Βακάκης καθησύχασε τους παριστάμενους μετόχους ότι το guidance της κερδοφορίας για την τρέχουσα χρονιά παραμένει σταθερό.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η πρόβλεψή μας είναι με βάση το budget μας και έχει περιθώριο να χάσει, παραμένοντας η πρόβλεψη σταθερή. Μπορεί να ανατραπούν όμως οι καταστάσεις μακροπρόθεσμα εάν ο πόλεμος γενικευτεί. Αυτό ευχόμαστε να μην συμβεί, αλλά αυτό δεν το ξέρει κανείς. Συμφέρει την ανθρωπότητα να γενικευτεί ο πόλεμος; Η απάντηση είναι όχι. Μπορεί η Jumbo να κάνει κάτι; Καμία επιχείρηση δεν μπορεί. Εδώ ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί…»

Ο επικεφαλής της Jumbo ανέφερε, επίσης, ότι για το 2023 η διοίκηση προβλέπει αύξηση πωλήσεων 12% και κερδών κατά 15% σε σχέση με το 2022. Παρόλαυτα, το +17% του 9μηνου στις πωλήσεις δύσκολα θα διατηρηθεί το τελευταίο τρίμηνο για αυτό και επιμένει στο +12% στο σύνολο του έτους.

Keywords
Αναζητήσεις
bakakis-jumbo-diachytos-o-fovos-apostatheropoiisis-psychologia-gia-mi-evoiono-mellon.htm
Τυχαία Θέματα