Vouliagmenis Mall: Εκκίνηση εργασιών τον Ιανουάριο και συζητήσεις με premium brands

Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για το 2027.

Toν Ιανουάριο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες και στη συνέχεια οι εργασίες για την δημιουργία του Vouliagmenis Mall, το οποίο αναμένεται, το 2027 όταν προγραμματίζεται να γίνει η ολοκλήρωσή του, να συνιστά, κατά δηλώσεις στελεχών της Lamda Development, το μεγαλύτερο mall της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Vouliagmenis Mall υπάρχουν, ήδη, κάποιες αρχικές

συζητήσεις για καταστήματα όπως πχ ΙΚΕΑ, Intersport, αλλά και από πολυτελή Brands που μπορεί να δημιουργήσουν καταστήματα είτε αυτόνομα είτε εντός εμπορικού κέντρου όπως Louis Vuitton και Burberry, ενώ στο ''χορό'' των αρχικών διαπραγματεύσεων έχουν μπει και εταιρείες εστίασης και εσωρούχων.

Αυτό που προέχει, ωστόσο, τώρα είναι η κατασκευή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ είναι αυτή που θα εκτελέσει τις εκσκαφές και τις πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες, την ώρα που έχουν ήδη υπογραφεί/συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) για 57% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA). Tην ίδια στιγμή, σύμβουλος στο έργο είναι η κοινοπραξία μεταξύ του ιταλικού ομίλου Rizzani de Eccher και του ομίλου AVAX, μία συνεργασία μεταξύ μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών της Ιταλίας με εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία σε κτηριακά έργα πολλά από τα οποία έχουν αναπτυχθεί με την μέθοδο Early Contractor Involvement (ECI) και μίας εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα στον κλάδο των υποδομών και κτηρίων.

Ο σύμβουλος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την κατασκευή με τη μορφή του Early Contractor Involvement στην Εταιρεία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την κατασκευή του Vouliagmenis Mall Complex, αναφορικά με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου.

Η υλοποίηση του έργου κόστους άνω των 400 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2027, με την έκτασή του να είναι 1,5 φορές μεγαλύτερη από το Τhe Mall Athens., ενώ ο σχεδιασμός έχει, ήδη, προχωρήσει, από το αρχιτεκτονικό γραφείο AEDAS, σε μια συνολική επιφάνεια δόμησης 129.424 τμ.

Κατά όσα έχουν, ήδη, ανακοινωθεί το συγκεκριμένο maill θα διαθέτει 280 καταστήματα, ενώ υπολογίζεται ότι θα μπορεί να υποδεχτεί 17 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο τόσο στα καταστήματα λιανεμπορίου, όσο και στα σημεία εστίασης και διασκέδασης.

Keywords
Αναζητήσεις
vouliagmenis-mall-ekkinisi-ergasion-ton-ianouario-kai-syzitiseis-me-premium-brands.htm
Τυχαία Θέματα