BP: Συστήνει στην Ελλάδα ξεχωριστή εταιρεία για τα ορυκτέλαια Castrol

Επικεφαλής τίθεται ο Αθανάσιος Ρήγας, ο οποίος είναι στέλεχος της BP. 

Νέα εταιρεία συστήνει στην Ελλάδα ο όμιλος πετροχημικών BP για το εμπόριο ορυκτελαίων και άλλων χημικών προϊόντων με το εμπορικό σήμα Castrol.
Η νέα εταιρεία

ονομάζεται Castrol Hellas Μονοπρόσωπη Α.Ε. και έχει μοναδικό μέτοχο τη βρετανική εταιρεία BP Greece Limited. H BP Greece Limited είναι κατά 100% θυγατρική της BP Global Investments Limited ενώ με παρόμοια επωνυμία η BP Greece Limited διατηρεί και άλλη εταιρεία στην Ελλάδα την «BP Ελληνική Α.Ε. Πετρελαιοειδών» (με διακριτικό τίτλο «BP Ελληνική»), που δραστηριοποιείται στο εμπόριο και αποθήκευση πετρελαιοειδών.

Σε ότι αφορά το δίκτυο των πρατηρίων όπως είναι γνωστό το εκμεταλλεύεται ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων μετά από σχετική συμφωνία που έχει συνάψει με τη BP από το 2009, δηλαδή λίγο πριν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών και ζητήσει τη βοήθεια των δανειστών για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της (την ίδια περίπου περίοδο πούλησε και η Shell τα πρατήρια στον όμιλο της Motoroi oil (Avin, Cyclon κλπ.).

Σύμφωνα με το δημοσιευμένο καταστατικό της νεοσύστατης εταιρείας, σκοπός της Castrol Hellas είναι η άσκηση κάθε επιχείρησης οικονομικής, εμπορικής, βιομηχανικής και μεταφορών αλλά ειδικότερα κάθε επιχείρησης που έχει ως αντικείμενο την εισαγωγή, εξαγωγή, παραγωγή, ανάμιξη, εμφιάλωση, συσκευασία, αποθήκευση, εμπορία, αντιπροσώπευση και εν γένει διάθεση και διακίνηση παντός είδους ορυκτελαίων, λιπαντικών, χημικών προϊόντων και ειδικών προϊόντων όπως ενδεικτικά αναφέρεται: κεριά και γαλακτώματα, πάσης φύσεως καταλύτες, προϊόντα παραγωγικής διαδικασίας (process oil) και η παροχή υπηρεσιών σε σχέση με τα παραπάνω προϊόντα, όπως η διενέργεια αναλύσεων λιπαντικών, οργάνωση λίπανσης κλπ. Γενικά κάθετί που αφορά το εμπόριο και τη βιομηχανία των παραπάνω προϊόντων.
Επικεφαλής της εταιρείας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τίθεται ο Αθανάσιος Ρήγας, ο οποίος είναι επίσης και διευθύνων σύμβουλος της BP Ελληνική Α.Ε.
Μέχρι τώρα η BP δεν είχε ξεχωριστή εταιρεία στην Ελλάδα για τα προϊόντα Castrol. Συνεργάζεται με διανομείς λιπαντικών όπως οι εταιρείες Ελληνικά Καύσιμα Α.Ε. (όμιλος EKO-Ελληνικά Πετρέλαια), Ελτρέκκα Α.Ε., ΕΜΑ Α.Ε., Ιαπωνική ΑΕ, INTER CARS GREECE ΕΠΕ, ΥΙΟΙ Ν. ΚΟΥΙΜΤΖΗ Ο.Ε. και ΦΙΛΤΡΟΛΙΠΑΝΤΙΚΗ ΑΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα