AstraZeneca: Η ΕΕ έχασε τη νομική διαμάχη για περισσότερες προμήθειες εμβολίων έως τα τέλη Ιουνίου

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε μια νομική διαμάχη εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας σχετικά με την προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς δικαστήριο στις Βρυξέλλες απέρριψε αίτημα της ΕΕ για περισσότερες παραδόσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η αγγλο-σουηδική εταιρεία δεσμεύτηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να παραδώσει στην ΕΕ 300 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν στην παραγωγή οδήγησαν τη φαρμακευτική εταιρεία να αναθεωρήσει τον στόχο της σε 100 εκατομμύρια εμβόλια.

Οι περικοπές στις προμήθειες καθυστέρησαν την προσπάθεια εμβολιασμού της ΕΕ το α' τρίμηνο του έτους, όταν το μπλοκ είχε αρχικά βασιστεί στην AstraZeneca για να παραδώσει τον μεγαλύτερο όγκο εμβολίων. Αυτό οδήγησε σε μια διαμάχη και στη νομική δράση της ΕΕ για προμήθεια τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων δόσεων έως τα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει μόνο 80,2 εκατομμύρια δόσεις έως τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η AstraZeneca.

Keywords
Τυχαία Θέματα