Σπουδαία διάκριση για τη Μόσχα! Αξίζει μια επίσκεψη…

Μία από τις δέκα καλύτερες πόλεις του κόσμου είναι η Μόσχα, σύμφωνα με τον κατάλογο του World Best Cities, που καταρτίζει η εταιρεία Resonance Concustancy.Η ρωσική πρωτεύουσα κατέλαβε την έκτη θέση, με τις πρώτες θέσεις να τις έχουν το ονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και η Βαρκελώνη. Ακολουθούν η Μόσχα, το Σικάγο, η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και το Σαν Φρανσίσκο.

Ο πρόεδρος της εταιρείας

Κρις Φέϊερ, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ότι «κατά την σύνταξη του καταλόγου World Best Cities, λάβαμε υπ όψιν διάφορες παραμέτρους , όπως την ύπαρξη στην πόλη πανεπιστημίων, μουσείων, τις κατάλληλες συνθήκες για επιχειρηματική δραστηριότητα, τον βαθμό ανάπτυξης των συγκοινωνιών, τις συνθήκες ασφαλείας, την ανάπτυξη του συστήματος τηλεπικοινωνιών, καθώς και την πολιτιστική ποικιλομορφία, τα τουριστικά αξιοθέατα και τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων».

Όπως πρόσθεσε, η Μόσχα «η ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Ρωσίας η οποία διεκδικεί την προσοχή όλου του κόσμου, είναι μια πολιτιστική «χρυσή πηγή» με ιστορία ενός αιώνα». Θεωρούν μάλιστα ότι το ενδιαφέρον για την μεγαλούπολη αυτή των 16,855 εκατομμυρίων κατοίκων σήμερα, αυξήθηκε σημαντικά τον τελευταίο χρόνο (το 2017 βρίσκονταν στην 14η θέση του καταλόγου) εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στον κόσμο , αλλά και λόγω της διεξαγωγής στην Ρωσία «του συγκλονιστικού Mundial-2018».

Οι συντάκτες της παρουσίασης γράφουν επίσης ότι στην Μόσχα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα και προσιτά τα πάρκα, οι εκθέσεις, τα μουσεία, τα θέατρα, οι αίθουσες συναυλιών, τα εστιατόρια και καφέ, ενώ τα ιστορικά της κτίρια, όπως είναι το συγκρότημα κτιρίων του Κρεμλίνου, το Κρατικό Μουσείο Πούσκιν, το Θέατρο Μπαλσόι, η Πινακοθήκη Τρετιακόφ, έχουν γίνει εδώ κι παρά πολλά χρόνια οι κάρτ βιζίτ όχι μόνο της Μόσχας, αλλά και της Ρωσίας, «τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις τρομακτικές ειδήσεις που μεταδίδονται στη Δύση για την Ρωσία».

The post Σπουδαία διάκριση για τη Μόσχα! Αξίζει μια επίσκεψη… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα