Γιατί θα ήταν πιο αποτελεσματικό να μην ελέγχετε τις κινήσεις του συντρόφου σας…

της Βίκυς Τσώκου,
Όταν πρόκειται για τους άντρες , οι γυναίκες έχουμε ένα ωραίο σλόγκαν : «ξέρω τι είναι το καλύτερο »ή «ξέρω πώς πρέπει να το κάνει για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα».

Με αυτές τις δηλώσεις αμέσως αμέσως δημιουργείται μια αίσθηση ανωτερότητας. Αισθανόμαστε ότι έχουμε την αρμοδιότητα και την εξειδίκευση να του πούμε ακριβώς πώς θα κάνει κάποια πράγματα όπως : τις δουλειές του σπιτιού , πώς θα μιλήσει στα παιδιά του και πώς θα διαπραγματευτεί ένα δύσκολο deal στη δουλειά του. Το κάνουμε βέβαια με καλές προθέσεις. Ναι

μωρέ, αφού θέλουμε να τον βοηθήσουμε.Πιστεύουμε πώς αν κάνουμε τον άντρα μας να είναι πιο σχολαστικός , πιο ρομαντικός ή πιο συνετός , τότε όλα θα είναι υπέροχα. Σε αυτή μας την φιλόδοξη προσπάθεια τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι παράπονα, σχόλια και αυτόκλητες συμβουλές. Αποτέλεσμα: ανταγωνισμός, επίθεση και εντάσεις.

Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνουμε ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να ελέγξουμε τον άλλον. Εμείς πιστεύουμε ότι τον βοηθάμε , και ότι απλά είμαστε ειλικρινής με το τι θέλουμε και πώς αισθανόμαστε, αλλά στην ουσία, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, τραυματίζουμε την συναισθηματική οικειότητα και μεταμορφώνουμε τη σχέση από στενή σε απόμακρη.
Έλεγχος και οικειότητα είναι δύο αντίθετα πράγματα. Δεν μπορούμε να έχουμε και τα δύο.

Θα ήταν χρήσιμο να ρωτάμε τον εαυτό μας τι θέλουμε: οικειότητα ή να έχουμε τον έλεγχο; Είμαι σίγουρη ότι τις περισσότερες φορές θα απαντήσουμε οικειότητα.

Είναι λάθος να πιστεύουμε πως αν αφήσουμε τον σύντροφό μας να κινείται και να δρα όπως εκείνος θεωρεί καλύτερα, ότι θα χάσουμε τη δύναμή μας και ότι τα πράγματα δε θα γίνουν ποτέ όπως τα θέλουμε. Αντιθέτως, αν εγκαταλείψουμε τη συνήθεια να έχουμε τον έλεγχο για το πώς οδηγάει, πώς ντύνεται, πώς βάζει τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων , πώς μιλάει , πώς σκέφτεται κτλ, τότε ουσιαστικά θα αποκτήσουμε περισσότερη δύναμη μέσα στη σχέση.

Το να κάνουμε τον ελεγκτή δεν θα μας κάνει πιο δυνατές, αλλά μάλλον εξουθενωμένες και πολύ κουρασμένες. Αν αφεθούμε, χαλαρώσουμε και αφήσουμε και τον άλλον να κάνει κάποια πράγματα με τον δικό του τρόπο , ο λόγος μας θα είναι πιο ισχυρός και χρήσιμος σε κάποιες περιπτώσεις και καταστάσεις όπου πραγματικά θα απαιτηθεί.

Δοκιμάστε να αφήσετε τον σύντροφό σας να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο που εκείνος αισθάνεται ότι είναι ο καλύτερος, εκτιμήστε την προσπάθειά του kαι δείτε πόσο πιο εποικοδομητικό και αποτελεσματικό θα είναι για την σχέση σας.

Ή δείτε το κι αλλιώς : εσάς θα σας άρεσε να σας λένε συνεχώς τι και πώς να κάνετε κάτι; Μάλλον μέσα σας θα ξεκινούσατε να παράγετε συναισθήματα τα οποία θα ήταν τελείως αναποτελεσματικά για τη δημιουργία μας υγιούς και στενής σχέσης. Έτσι δεν είναι;

The post Γιατί θα ήταν πιο αποτελεσματικό να μην ελέγχετε τις κινήσεις του συντρόφου σας… appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα