Έκθεση της Άννας Φαφαλιού στο Salon de Bricolage

H ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage παρουσίασε την έκθεση της Άννας Φαφαλιού με τίτλο ‘Few Things We Left Unsaid’ υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Άννας Χατζηνάσιου, την Τετάρτη 24/10/2018. Η έκθεση αποτελεί συνέχεια του διαδραστικού art project που παρουσιάστηκε το 2017 στο Scotch of St James του Λονδίνου.

Το έργο Few Things We Left

Unsaid είναι μια νέον γλυπτική εγκατάσταση η οποία βασίζεται στο κείμενο. Κάθε φράση της είναι μια διαφορετική επιτακτική εντολή επικεντρωμένη στον εαυτό του θεατή, όπως το “Remember Me,” ή το “Love Me.” Ο φωτισμός που ακτινοβολεί από κάθε κομμάτι του έργου, έχει μια ευθεία και ξεκάθαρη δράση στην κάθε φράση. Επηρεασμένα από το ιστορικό της Φαφαλιού στις performance, αυτά τα έργα δημιουργούν εξομολογητικές διηγήσεις που περιορίζουν τις δυνατές συναισθηματικές εντάσεις σε μικρές δίλεκτες φράσεις.
Η δουλειά της ερευνά τη σχέση ανάμεσα στο αντικείμενο, τη μνήμη και την ταυτότητα. Η πρακτική της βασίζεται στην παραμόρφωση των καθημερινών αντικειμένων, υλικών και μορφών με σκοπό την δημιουργία νέων «διαλόγων» ανάμεσα σε αυτά και τον θεατή, ο οποίος με την σειρά του «παρατηρεί την παραμόρφωση της εξοικείωσης του με αυτά».

Η Άννα Φαφαλιού είναι μια conceptual artist που ζει και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου και Λος Άντζελες. Αποφοίτησε το 2011 από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (ΜΑ in Film and Visual Media), ενώ μετέπειτα προχώρησε σε διδακτορική έρευνα πάνω στην Performance Art στο Laban Conservatoire of Music & Dance, στο Λονδίνο. Το 2015 γίνεται ανεξάρτητη καλλιτέχνις- indenpendant artist, κάνοντας την πρώτη της έκθεση στη Νέα Υόρκη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διάφορα ιδρύματα, φεστιβάλ και γκαλερί σε όλο τον κόσμο. Κάποιες επιλεγμένες εκθέσεις περιλαμβάνουν τις: “Sleep” στο Bangkok Art & Culture Centre (2016), “Concrete Matters” ομαδική έκθεση στη Whitechapel Gallery / Cass (2016), “Windows” στην Art Miami (2016), “Maps” ομαδική έκθεση στη Scene Art (2015). Το 2017 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση στη De Re Gallery του Λος Άντζελες και την ατομική της έκθεση στην Twelve Gallery της Χάγης.

Αλέξανδρος Γεωργίου (εικαστικός) Ελίζα Γερολυματου (επιμελήτρια)Αμαλία Σωτηροπούλου Ελενα ΣυρακαΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΦΑΦΑΛΙΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑΑντωνης Μάντεσης, Θεοδόσης ΜοσχογίαννηςΓιαννης Παγκαλος, Σοφια ΚυριαζηΓρηγορης Μπίρος, Ηλιας Μπρατόπουλος,Δημήτρης Κοστουλίδης, Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος , Ντέλλα Παΐζη , Γιώργος Βογιατζάκης, Θένια Σαββάλα, Κωνσταντίνος ΣαββάλαςΗλίας Κοκοτός, Άννα Φαφαλιού, Άννα ΧατζηνάσιουΚώστας Κουταγιαρ (φωτογραφος) Στελλα Καπεζανου και Γεράσιμος Καππατος (γκαλερίστας)Λεωνιδας Δεντάκης, Γρηγορης ΜπίροςΝαταλια Αποστολίδου, Αθηνά Μούκα, Ελενη ΨαρράκηΠάνος Κοκκινιάς (φωτογραφος) Ελένη Κουκου (επιμελήτρια)

The post Έκθεση της Άννας Φαφαλιού στο Salon de Bricolage appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα